Dátum: 2024 április 18. (csütörtök) | Andrea, Ilma

hírek

A Hungaroraft és az UTE Raft Team utazhat Grúziába

A hétvégén az ausztriai Wildalpenben rendezték meg a rafting Európa Kupát, amely a magyar csapatok számára válogató volt a májusi grúziai Európa-bajnokságra. A hirtelen jött havazás nem mindennapi kihívások elé állította egységeinket.

Az április végi extrém időjárás nagy kihívás elé állította Európa legjobb rafting egységeit, hiszen a versenyt megelőző napon közel 80 centi hó esett le, így a mieink számára már a kiutazás is kérdésessé vált. Végül mind a négy csapat (Rafting Ladies Hungary, Hungaroraft, UTE Raft Team, Hungarian Hedonists) megérkezett az osztrák helyszínre, ahol öt fok alatti hőmérsékletben, hózáporok közepette versengtek az egységek. A magyar csapatok számára a májusi grúziai Európa-bajnokságon való indulás volt a tét, a hölgyeknél a Hungaroraft csapata, a férfiaknál az UTE Raft Team utazhat.

„Nem volt könnyű verseny, az extrém időjárás mindenkinek megnehezítette a helyzetét, bár olyan jól összekovácsolt bennünket ez a küzdelem, hogy szlalomban például a második helyet tudtuk megszerezni. Úgy érzem, a csapatszellem egyre jobb, kezdenek a vízen is összeállni azok a dolgok, amelyekről már annyit beszéltünk” – mondta Süveges Lilla, a Hungaroraft csapatkapitánya. Az egység a szlalomban megszerzett dobogós helyezés mellett sprintben és Head to Head-ben a hatodik, downriverben a nyolcadik helyen zárt, s összesítésben végül az ötödik helyet kaparintotta meg. Ennek az eredménynek köszönhetően ők (Süveges Lilla, Fórizs Réka, Perl Anna, Ölschléger Beatrix, Bodrogi Márta) indulhatnak május 22. és 28. között a grúziai Európa-bajnokságon.

A férfiak mezőnyében az UTE Raft Team csapata vívta ki a szereplési jogot a kontinensviadalra, az egység 30 indulóból a 8. helyet szerezte meg összesítésben.

Sprintben a negyedikek lettünk, mindössze hat tizeddel maradtunk el a dobogótól. Head to Headben a tizedik, szlalomban a hatodik, míg downriverben a hetedik helyen zártunk. Utóbbi számot hóviharban rendezték meg, ez kissé betette nálunk a kaput, de azt hiszem, a többi csapatnak is megrázó lehetett. Ezzel az Európa Kupával szerettük volna előkészíteni az Eb-szereplésünket, ami az idei fő versenyünk lesz. Reméljük, hogy Grúziában sikerül a legjobb nyolc csapat között zárnunk, és esetleg egy jobb helyezést el tudunk csípni sprintben vagy Head to Headben” – mondta a csapatkapitány, Fodor Szabolcs, aki Simon Ádám, Markovics András, Ódor Csaba, Takács Máté, Takács Viktor és Szigeti Péter társaságában utazik majd Grúziába.

(forrás: kajakkenusport.hu)

Képek

2019.1.13 UTE - Csíkszereda című gallériából ízelítő

Videó

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41