Dátum: 2024 március 29. (péntek) | Auguszta

hírek

A Kanyon Raft Team összetettben is győzni tudott

A verseny egyben magyar válogató is volt a VB-re, amit a Kanyon Raft Team női és férfi csapata könnyedén nyerhetett meg, hiszen sajnos egyetlen hazai kihívója sem akadt ezen a fordulón.
A rafting versenyek előtti napon szinte mindig lehet gyakorolni a pályán, most viszont erre nem volt lehetőség. Az első szlalom futam egyből "élesben" ment, ami még a hazai csapatok közül is sokat megtréfált: a mieink már azzal az élmezőnyben maradtak, hogy nem borultak fel. A második futam még jobban sikerült, így a lányok a második, a fiúk a harmadik helyen zárták a szlalom versenyt. Ezután a sprint következett, ahol az elmaradt edzéslehetőség nagyban befolyásolta az eredményeket: a két hazai csapat mellett a mieink régi riválisa, a szlovén válogatott állhatott még dobogóra. Ebben a versenyszámban a magyar lányok a második, a fiúk pedig a negyedik helyen végeztek. Az ezt követő Head to Head versenyszámban viszont már senki sem tudta megszorítani a Kanyon-UTE csapatait: Mind a női, mind a férfi csapat egymás után nyerte a futamokat, míg végül mindketten a dobogó tetejére állhattak. Ebben a versenyszámban első alkalommal sikerült Európa Kupát nyerni a kanyonos fiúknak, és ugyancsak most először az összetett győzelem is elérhetőnek tűnt, hiszen három
versenyszám után csapatunk a második helyen állt a nagy rivális szlovének mögött mindössze egyetlen ponttal lemaradva.
Másnap a hosszútávú Down River versenyszámnak tehát nagy tétje volt: a győztes egyben az összetett győzelmet is megszerezhette. Bár az élen álló szlovének jó formában versenyeztek, a Kanyon csapata nagy küzdelemben mégis győzni tudott, és a magyar csapat így élete első összetett Európa Kupa győzelmét is ünnepelhette a Down River győzelmen túl. Az újjáalakult női csapat is remekül teljesített: A hosszú távú számban elért második helyükkel bebiztosították összetett ezüstérmüket is.
Ezzel a versennyel a magyar csapatok számára gyakorlatilag végetért a vadvízi szezon, de ez nem pihenést jelent: A raftingosok síkvízi társaikhoz hasonlóan már meg is kezdték az alapozó edzéseket, hiszen a május végi Rafting Világbajnokságon már csúcsformában kell rajthoz állniuk.

Képek

Sportnap az atlétáknál című gallériából ízelítő

Videó

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41