Dátum: 2018 május 22. (kedd) | Júlia, Rita

hírek

Erős magyar csapat utazhat Ponte de Limába!

Kajak-kenu szakosztály 2017-06-13 Megtekintések száma: 561

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöksége jóváhagyta a június 30. és július 2. között Ponte de Limában megrendezendő maratoni Európa-bajnokságra utazó magyar csapatot. Eszerint 40 kajakos és kenus száll majd vízre a portugál városban. Klubunkat Tanka Emese, Nagy Gergely Balázs és Máthé Krisztián képviseli majd.

Tavaly 10 aranyérmet nyert a magyar csapat a pontevedrai Európa-bajnokságon, a június 30-án kezdődő Ponte de Lima-i kontinensviadalon öt számban is a címvédő magyar egységek szállnak vízre. A Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöksége jóváhagyta a maratoni Európa-bajnokságra utazó magyar csapatot, amelyben többek között olyan világklasszis versenyzők jutnak majd szerephez, mint a tizennyolcszoros világbajnok kajakos Csay Renáta, a hétszeres világbajnok Kövér Márton, vagy éppen a tolnaiak legjobbja Boros Adrián és vasasos párja, Solti László.

„Felnőttben abszolút a legjobb versenyzőink állnak rajthoz, mind az A és B egységek tekintetében, hiszen két kivétellel azok a kajakosok és kenusok indulnak, akik a hazai válogatón az első-második helyen zártak. Az egyik kivételünk a kenus Nagy Gergely, aki Dóczé Ádám helyett lesz a B egységünk. Utóbbi az új típusú, bemutató jelleggel megrendezésre kerülő rövidkörös versenyen, valamint Kövér Mártonnal párosban rajtol. A nőknél pedig Mihalik Sára nem vállalta a szereplést, mivel kijutott a belgrádi U23-as Európa-bajnokságra. Az utánpótlás korosztályokban annyiban vegyes a kép, hogy több válogatót nyert egységünk visszamondta az indulás lehetőségét, egyrészt a belgrádi utánpótlás Európa-bajnokság miatt, másrészt a sikeres ifjúsági és U23-as vb-kvalifikáció érdekében. Ugyanakkor így is erős csapattal utazunk Ponte de Limába, mert már többször bebizonyosodott, hogy a B, sőt, akár C egységeink is a nemzetközi mezőny elejéhez tartoznak” – mondta Weisz Róbert, a maratoni szakág vezetője.

A maratoni Európa-bajnokságon induló magyar csapat összeállítás IDE kattintva tudja letölteni!

(forrás: kajakkenusport.hu)

Képek

Brandenburg, kajak-kenu Európa-bajnokság című gallériából ízelítő

Videó

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41