Dátum: 2018 július 21. (szombat) | Dániel, Daniella

hírek

Jól sikerült a sítábor Puy Saint Vincentben!

Kajak-kenu szakosztály 2016-01-31 Megtekintések száma: 1287

Hazatért a Puy Saint Vincent-i sítáborozásról ifjúsági és U23-as válogatott. A csapat 1800 méteres magaslaton készülhetett, Hüttner Csaba szerint jól telt a csapatösszetartásnak is beillő közös hét.

A térdszalag-szakadást szenvedő Balla Virág kivételével mindenki egészségesen tért haza a franciaországi Puy Saint Vincentből, ahol sítáborozáson vett részt ifjúsági és U23-as válogatott, köztük Piller Kristóf is, aki többedmagával képviselte klubunkat.

Nagyon jól telt el ez a hét, tökéletes időnk volt, a gyerekek végig tudtak síelni. A reggelt szinte mindenki egy sífutóedzéssel kezdte, majd a hátralévő időszakban mindenki síelhetett – mesélte Hüttner Csaba utánpótlás vezetőedző, aki 77 fős csapat mindennapjait koordinálta. – Az ifjúsági és U23-as válogatott nyolcvan százaléka itt volt a táborban, aminek azért is örülök, mert ebben az időszakban nagyon hasznos a sífutás. Növeli az oxigénfelvevő képességet, jó állóképességet ad, és az sem mellékes, hogy magaslaton tölthettük el ezt az időszakot, hiszen 1800 méteren laktunk, de 2500-2700 méteren is síeltek a versenyzők. Ez a tábor arra is jó volt, hogy megtörje a téli felkészülés monotóniáját. Mindössze egy sérülést szenvedtünk, a kenus Balla Virág léce egy esésnél nem oldott le, így ő sajnos térdszalag-szakadást szenvedett.”

Piller Kristóf:Előző héten pénteken, január 22-én indultunk, és most szombaton, 30-án érkeztünk haza! A kajak-kenu szövetség szervezte a tábort ifi és U23-as kajakosok részére, ahol természetesen az UTE is szép számban képviselte magát! A pálya melletti apartmanokban laktunk. Mi, UTE-s fiúk egy szobában voltunk, így a fantasztikus hangulat garantált volt (nevet – szerk.)! Reggelente sífutás volt a program, majd az egész nap síeléssel telt! Késő délután konditeremben edzettünk szinten-tartás képen, este pedig kártyapartik és közös beszélgetések voltak, sőt, az egyik nap még kajakos össznépi bulit is szerveztek nekünk!

(forrás: kajakkenusport.hu, fotó: ute kajak)

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41