Dátum: 2019 június 24. (hétfő) | Iván

hírek

Kozák Danuta: "A következő évben jóval nehezebb lesz versenyeznem!"

Kajak-kenu szakosztály 2018-12-21 Megtekintések száma: 313

Az év legjobb kajakosának megválasztott, ötszörös olimpiai bajnok Kozák Danuta a téli felkészülés közepén jár, később Dél-Afrikába utazik edzőtáborba. A sportoló azt mondta: az idei sikerek után jövőre valószínűleg sokkal nehezebb lesz versenyeznie.

Az UTE 31 éves kajakosa tavaly adott életet kislányának, s idei visszatérő évében fantasztikus teljesítményt nyújtott: előbb két aranyat és egy ezüstöt szerzett a belgrádi kontinensviadalon, majd triplázott a portugáliai világbajnokságon. Mindegyik érmét olimpiai számban nyerte.

A kiváló szereplés szerinte annak is volt köszönhető, hogy teher nélkül versenyezhetett.

„Persze volt rajtam nyomás, mert korábban is voltak eredményeim, de a kihagyás után úgy tértem vissza, hogy nem voltak komoly elvárások velem szemben. A sikerek tudják nyomasztani az embert, de idén könnyű volt versenyeznem, a következő évben ez jóval nehezebb lesz” – idézte a Magyar Kajak-Kenu Szövetség honlapja Kozák Danutát, akinek már kislányára, Zorára is figyelnie kell a felkészülés és a versenyidőszak alatt.

„Most a karácsonyi időszakot nem egyszerű összeegyeztetni, de Zora nagyon jól bírja. Ő üde színfolt az életünkben, így nem okoz nehézséget, hogy hozzá is kell igazodnunk. Jelenleg a téli alapozás zajlik, futás, kondi, úszás, a szokásos kajak-kenus munkák, meleg égövi edzőtáborba majd Dél-Afrikába utazom” – árulta el London és Rio bajnoka.

A jövő évi legfontosabb versenynek, az olimpiai kvalifikációs világbajnokságnak Szeged ad otthont augusztusban.

(forrás: nso.hu)

Képek

"Kissrác voltam én, bámultam a csodát" című gallériából ízelítő

Videó

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41