Dátum: 2024 március 29. (péntek) | Auguszta

hírek

Montemorban rajthoz áll az olimpiai ezüstérmes férfi négyes!

Péntektől vasárnapig 22 magyar versenyző száll vízre a portugáliai Montemorban, amely az idei Világkupa-sorozat első állomása lesz. A versenyen többek között rajthoz áll a kétszeres olimpiai bajnok Fazekas-Zur Krisztina, valamint a Londonban olimpiai ezüstérmet szerző férfi négyes, Kammerer Zoltán, Tóth Dávid, Kulifai Tamás és Pauman Dániel is.

Ismét egy hajóba ülnek a 2012-ben olimpiai ezüstérmet nyerő férfi csapathajó tagjai, igaz, Kammerer Zoltán, Tóth Dávid, Kulifai Tamás és Pauman Dániel ezúttal 500 méteren teszi próbára magát, abban a számban, amely több mint valószínű, hogy a 2020-as tokiói olimpia programján szerepel majd.

Ötszáz méteren még nem is szerepeltünk együtt nemzetközi mezőnyben, vagyis ebből a szempontból debütál az egységünk – mondta Tóth Dávid. – Bár a válogatási elvek megváltoztak itthon, vagyis már a férfiaknál sincs négyes válogató, azért Portugáliában kaphatunk egy képet arról, hogy mit tudunk nyújtani együtt ezen a távon. A versenyműsort én nem szoktam nézegetni, általában Toma és Zoli az, aki előzetesen felméri a riválisokat, így nem tudok arról mit mondani, mit is várok az egységtől. Nyilván a portugálok erős csapattal lesznek jelen, ők lehetnek a nagy ellenfeleink.

Tóth Dávid Kulifai Tamással 1000 párosban is rajthoz áll, ezt a számot is elsősorban jó edzéslehetőségnek fogják fel a versenyzők.

Mindig a verseny a legjobb edzés, bízom benne, hogy sikerül majd jó pályát mennünk Tomával, de természetesen nem ez a Világkupa fontos, sokkal inkább a szegedi verseny, amelyen ötszáz párosban és ötszáz négyesben is rajthoz állok majd. Mi 2011-ben a szegedi világbajnokságon már megtapasztaltuk, hogy milyen érzés hazai közönség előtt nyerni, bízom benne, hogy most is átélhetjük ezt az élményt – folytatta Tóth Dávid.

A csapatból Pauman Dániel K-1 1000 méteren indul Montemorban, neki nem sikerült kvalifikálnia magát a szegedi Világkupára, ami miatt csak kicsit bánkódik.

A rangsorolóra, amely a szegedi Világkupa válogatója volt, edzésből, munkából érkeztünk, igaz, ez jó pár versenyzőre elmondható volt – mesélte Pauman Dániel. – Nekem az 1000 egyes döntője volt az első igazi ezres pályám, s az utolsó kétszáz méter még hiányzott ahhoz, hogy eredményes legyek. Úgy vélem, nehéz egy évben négy-öt versenyre kihegyezni magát az embernek, én elsősorban a válogatón szeretnék jól teljesíteni. És hogy mit remélek magamtól Montemorban? A mezőnyt látva a legjobb hat közé várom magam. De igazából erre a versenyre is úgy tekintek, mint egy felkészülési állomásra.

A magyar csapat összeállítása a montemori Világkupán:

Férfi kajak
K-1 500 m: Bárdfalvi Márk; Béke Kornél
K-1 1000 m: Pauman Dániel; Varga Buda
K-2 500 m: Vidákovich Antal, Györgyjakab Máté; Kammerer Zoltán, Bárdfalvi
K-2 1000 m: Tóth Dávid, Kulifai Tamás; Petró Erik, Mayer Keán
K-4 500 m: Kammerer Zoltán, Tóth Dávid, Kulifai Tamás, Pauman Dániel; Béke Kornél, Vidákovich Antal, Györgyjakab Máté, Varga Buda

Női kajak:
K-1 200 m: Fazekas-Zur Krisztina
K-1 500 m: Fazekas-Zur Krisztina, Bodonyi Dóra
K-1 1000 m: Bodonyi Dóra
K-1 5000 m: Bodonyi Dóra
K-2 200 m: Katrinecz Rita, Malcsiner Eszter; Lucz Noémi, Szénási Zsófia

K-2 500 m: Katrinecz Rita, Malcsiner Eszter; Lucz Noémi, Szénási Zsófia
K-4 500 m: Lucz Noémi, Malcsiner Eszter, Katrinecz Rita, Szénási Zsófia

Férfi kenu:
C-1 1000 m: Kiss Balázs
C-2 500 m: Sarudi Pál, Fekete Ádám
C-2 1000 m: Sarudi Pál, Fekete Ádám

Női kenu:
C-1 200 m: Devecseriné Takács Kincső, Balla Virág
C-1 500 m: Devecseriné Takács Kincső, Balla Virág
C-2 500 m: Devecseriné Takács Kincső, Balla Virág

(forrás: kajakkenusport.hu)

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41