Dátum: 2018 május 22. (kedd) | Júlia, Rita

hírek

Öt arany és tíz érem a magyar termés a kajak-kenu vb-n

Kajak-kenu szakosztály 2017-08-28 Megtekintések száma: 772

A recicei kajak-kenu világbajnokság vasárnap délelőtti döntőiben a Hagymási Réka, Szabó Ágnes kajakkettős és a női kajaknégyes is első helyen végzett. Ezüstérmes lett a férfi 1000-es kajaknégyes és Horváth Bence, Devecseriné Takács Kincső és a Hajdu Jonatán, Fekete Ádám kenupáros pedig bronzot nyert. A délutáni 5000-es finálékban ráadásul még Bodonyi Dóra is aranyérmet szerzett, így a magyar küldöttség öt arannyal és tíz éremmel fejezte be a világbajnokságot.

Az újabb esti esőzések után festői köd telepedett reggelre a racicei pályára, de az idő folyamatosan tisztult, és a futamok kezdetére már fel is szállt.

A mai napon elsőként az Európa-bajnok Nádas Bence, Tótka Sándor, Molnár Péter, Mozgi Milán kajaknégyes állt a rajthoz, kisebb meglepetésre csak a B-döntőben. Az egység jól kezdte a futamot 240 méternél még vezetett is, de végül csupán a hatodik lett.

A másik magyar B-döntős, az ujjsérüléssel versenyző Kopasz Bálint a rajtot ma sem tudta tökéletesen elkapni a zúzódása miatt, viszont folyamatosan jött fel, és végül egy hajóhosszal nyert 500 méteren, méghozzá nagyszerű idővel, 1:38.335 perccel.

MEGVAN AZ ELSŐ VASÁRNAPI ÉREM. A nap első aranyfutamában a Kammerer Zoltán, Tóth Dávid, Ceiner Benjámin, Pauman Dániel felállású 1000-es kajaknégyes révén voltunk érdekeltek. Az ausztrálok hamar élre álltak a futamban, a mieink pedig a második helyen haladtak 250 méternél. Ötszáznál egy kicsit még közeledtek a riválisok, 750-nél viszont ez a két csapat már jócskán ellépett a többiektől, csak az maradt kérdés, kinek a hajrája lesz jobb. Nos, végül, ha nem is sokkal, de az ausztrálok értek be előbb, gyakorlatilag 100 métertől kezdve végig vezetve nyerték meg az aranyérmet.

A női kajak K–1 200 méteres döntőjét a favorit Lisa Carringtonsimán megnyerte, az Európa-bajnok Lucz Dóra a táv elején a harmadik helyen haladt, de a végjáték nagyon nem jött össze neki, a nyolcadik lett.

ŐT KETTŐ IS. A Hajdu Jonatán, Fekete Ádám C–2 páros óriási hajrával jött fel a dobogóra – sőt nem sokon múlt az sem, hogy második helyen végezzenek a mieink.

Belelendültek a csehek, Martin Fuksa sikerével ért véget a C–1 500-as döntője. A percekkel korábban bronzot szerző Fekete Ádám egyéniben nem tudott ismételni, a többiektől lemaradva a kilencedik lett.

Szombaton a férfi K–2 500-as döntőben megszületett a MÁSODIK MAGYAR ÉREM. A plovdivi kontinensbajnok Nádas Bence, Tótka Sándor kettős szinte kirobbant a megismételt rajtnál, és a spanyolokkal csatázott, de a hispánok a végén könnyedén utasították maguk mögé a mieinket.

GRATULÁLUNK MINDENKINEK!

(forrás: nso.hu)

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41