Dátum: 2018 május 22. (kedd) | Júlia, Rita

hírek

Péntektől vasárnapig Szolnokon, a magyar bajnokságon versenyeznek legjobbjaink!

Kajak-kenu szakosztály 2017-08-31 Megtekintések száma: 472

Évek óta megszokott, hogy az idény utolsó nagy összecsapása a magyar bajnokság, amelyen versenyzőink megszerezhetik a válogatott tagságot az elkövetkező idényre, pontokat szerezhetnek klubjaik számára, és ha netán adódik egy új ötlet a következő idényre, itt le lehet szűrni, működőképes-e, érdemes-e hosszabb távon foglalkozni vele. Ilyenkor találkozhatunk érdekes formációkkal, szokatlan próbálkozásokkal.

Mint amilyen példának okáért a férfi kajakban Nádas Bence és Tótka Sándor vízre szállása K-2 1000 méteren. Az ötszáz méter világbajnoki ezüstérmesei közül Nádas 7 számban van nevezve, ahogyan a K-4 1000 méteren ezüstérmes honvédos Ceiner Benjámin is, ő párosban példának okáért Kammerer Zoltánnal közösen méreti meg magát. De a honvédosok közül húzós hétvégére készülődhet Koleszár Mátyás és Németh Viktor Máté is, akiknek szintén 7-7 számban lesz jelenésük.

Női kajakban a racicei főszereplők közül 7 számban van nevezve Takács Tamara, míg 5 számot indul a kétszeres olimpiai bajnok győri Fazekas-Zur Krisztina, a szegedi Medveczky Erika, az újpesti Lucz Dóra és Bodonyi Dóra is. Utóbbi helyet kapott a női négyesben, amely Takács Tamara, Vad Ninetta, Bodonyi Dóra, Fazekas-Zur Krisztina összeállításban szerepel.

Férfi kenuban Fekete Ádám előzetesen kilenc indulást tervezett, Kiss Tamás és Korisánszky Dávid hét-hét, Varga Dávid hat számban szerepel. A szakág érdekessége, hogy párosban ismét együtt száll vízre a világbajnok Vasbányai Henrik, Mike Róbert páros – remélve, hogy kisimulnak a Rióban összekuszálódott szálak.

És ha már kenu! A férfi négyesek nagy csattanója, hogy hölgy indulók is lesznek a mezőnyben: Balla Virág C-4 500 méteren, Devecseriné Takács Kincső C-4 200 méteren és C-2 200 méteren is van benevezve. Előbbi a testvérével, utóbbi a férjével, Devecseri Ádámmal, valamint Sáling Áronnal lesz egy hajóban.

A bajnokságon több emlékfutamot is megrendez a szövetség. A férfi K-4 200 méter, illetve K-2 200 méter Séra Miklós emlékfutam lesz, a szám győztesei a díszes serleg mellett egy a mesteredző arcképével díszített pólót kapnak és pénzjutalomban részesülnek. A férfi K-1 5000 méter idéntől Janza Risa emlékversenyként szerepel majd a bajnokság műsorában, az idén fiatalon elhunyt kiváló kajakosra emlékezik ezzel a szövetség. Ebben a számban is rengetegen neveztek, a legjobbak vándorserleget és pénzjutalmat vehetnek át.

Az eredményeket ITT lehet majd élőben: szöveges formában nyomon követni!

(forrás: kajakkenusport.hu)

Képek

Sportnap az atlétáknál című gallériából ízelítő

Videó

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41