Dátum: 2019 április 26. (péntek) | Ervin

hírek

Rendessy Eszter ifjúsági olimpiai bajnok!

Kajak-kenu szakosztály 2018-10-14 Megtekintések száma: 478

Egészen ellenállhatatlan versenyzéssel nyert aranyérmet a Buenos Airesben zajló ifjúsági olimpián a gyorsasági versenyben Rendessy Eszter.

A lány kajakosoknál már a selejtezőben is toronymagasan a legjobb időt evezte Eszti (közel öt másodperccel volt gyorsabb a második legjobbnál), majd a kieséses rendszerben a 16 között 12 másodperccel győzte le a mexikói Andrea Rocha Doniast, a negyeddöntőben hét másodperccel a francia Romane Charayront, de az elődöntőben is hat másodperccel volt gyorsabb a kazah Stela Sukhanovánál.

A fináléban Katarina Pecsukova volt versenzőnk ellenfele, legalábbis papíron, ugyanis – ahogy senkinek, úgy – a szlovák lánynak sem volt esélye a mi Esztink ellen, aki több mint öt másodperc előnnyel megnyerve a döntőt ifjúsági olimpiai bajnok lett!

Eszter így nyilatkozott a győzelem után: „Az elején egy kicsit féltem, mert a verseny előtti napon akkora hullámok voltak, hogy ki kellett szállnom, mert nem tudtam rendesen evezni, de szerencsére másnapra már kissebek lettek. A végére eléggé elfáradtam, mert öt pályát kellett menni kevés pihenővel. Annyira vigyáznak ránk itt Buenos Aires-ben, hogy nem nagyon volt eddig lehetőségünk körbenézni, de az önkéntesek nagyon kedvesek!”

Versenyzőnknek legközelebb hétfőn, október 15-én, magyar idő szerin 15:39 órától szurkolhatunk a szlalom versenyszámban.

(forrás: kajakkenusport.hu, video: Magyar Olimpiai Csapat Facebook-oldala)

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41