Dátum: 2024 március 29. (péntek) | Auguszta

hírek

Rendesy Eszter: "Biztos fantasztikus érzés lesz hazai közönség előtt versenyezni"

Mint azt már egy korábbi cikkünkben jeleztük olvasóinknak, Rendessy Eszter egyike annak a hat kajakosnak, aki a győri EYOF-on hazánkat fogja képviselni július 23 és 29 között.

Ennek apropóján kérdeztük meg sportolónkat, illetve edzőjét, Samu Andreát a felkészülésről, illetve a válogatóversenyről.

Rendessy Eszter: "Ez a verseny (a szegedi I. Ifjúsági, U21 és EYOF Válogatóverseny - szerk.) az ifi válogatón kívül ugye az EYOF-ra is válogatott. Szerencsére pont az én korosztályomat érintette, úgyhogy már tavaly óta tudatosan erre a versenyre készültünk. Az, hogy ifi számokban is rajthoz állhattam, az mind plusz ajándék, hiszen még csak első éves serdülő vagyok. Jó érzés, hogy a "nagyok" bizalmat szavaztak nekem. Most megyünk tovább, hiszen július végén van az OB, ami egyben válogató az ORV-re (Olimpiai Reménységek Versenyére, amit szeptember 15 és 17 között rendeznek meg Racice-ben - szerk.). Nagyon szeretnék ott is csapat tagja lenni. És persze rá egy hétre kezdődik az EYOF Győrben. Biztos fantasztikus érzés lesz hazai közönség előtt versenyezni!"

Eszti karrierjét a sprinter világbajnok Beé István és Beé-Samu Andrea egyengeti, aki nem rejtette véka alá boldogságát a célba érkezést követően.

Samu Andrea: "Eszti még csak első éves serdülő, ami annyit jelent, hogy az ő kategóriájának a fő versenye az ORV (Olimpiai Reménységek Versenye - szerk.). AZ EYOF válogatót direkt az ő, 2001/2002-es korosztályának írták ki. Amikor ezt megtudtuk, onnantól kezdve ez lett az elsődleges cél, hogy itt elinduljunk. Már a szegedi rangsorolón is láttuk, hogy Esztinek elég nagy esélye lesz K1 200,- és 500 méteren, hogy meg tudja mutatni, mit is tud. Már a középfutamok is annyira ígéretesek voltak, hogy titkon reméltem, elsőként fog bejönni a fináléban. Ez össze is jött, hiszen egy másodperccel nyerte meg a versenyt 200 méteren,ami nem kevés. A válogató után sincs megállás, megyünk tovább az EYOF-ra, szeptember közepén van az ORV, de úgy néz ki, hogy idő közben még ott lesz az ifi maraton EB-n párosban. Erről még nem tudok konkrétumot mondani, hiszen azért azt sem szeretnénk, ha szét lenne "forgácsolva" a sok verseny miatt, így ezt majd átbeszéljük közösen. A versenyt amúgy szörnyű volt végigizgulni a partról. Ennyire még nem izgultam. A középfutam után egy nyugodt érzés fogott el, de amint beálltak a döntőbe a rajthoz, onnantól kezdve végigordítottam az egészet, és amikor már beérkezett a célba, sokáig le se esett, hogy megnyerte (nevet - szerk.) Ez egy fantasztikus érzés, hogy amiért tényleg évek óta, napról-napra küzdesz, egyszer csak ott lesz előtted. Ez tényleg az ő jutalma. Eszti egy jól felépített versenyző, a korosztályában és eggyel feljebb, az ifik között is megállja a helyét. Úgy érzem, hogy kicsit előrébb van, mentálisan és fizikálisan egyaránt, mint a többi, vele egyidős kajakos. Erős felépítésű versenyző, fejben iszonyatosan ott van. Amikor négy évvel ezelőtt az első nap lejött evezni, akkor elhatározott valamit, amit azóta egy szemellenzővel együtt mindenen keresztül szeretne vinni. Nagyon kevés hozzá hasonló "gyerek" van, Örülök, hogy együtt tudunk dolgozni."

SOK SIKERT KÍVÁNUNK ESZTI!

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41