Dátum: 2024 április 20. (szombat) | Konrád

hírek

Szeles felmérő Dunavarsányban!

Csütörtökön 2000 méteren tartott időre menést a válogatottak számára Hüttner Csaba felnőtt és Dónusz Éva utánpótlás szövetségi kapitány. A szakemberek képet kaphattak arról, kinek miként sikerült a téli tavaszi alapozás.

Közel 90 felnőtt és U23-as válogatott kajakos és kenus sorakozott fel csütörtökön Dunavarsányban, ahol a hagyományos 2000 méteres felmérőn vettek részt. A női kajakosok közül hiányzott Kárász Anna, aki még a sérüléséből lábadozik és a háromszoros olimpiai bajnok Szabó Gabriella, aki egy szponzori rendezvény miatt nem tudott jelen lenni az eseményen. A hölgyeknél a két 2000 méter alapján a legjobb időt Takács Tamara érte el, aki Lucz Dórát és Csipes Tamarát utasította maga mögé.

„Mivel Kati nénivel egyedül edzek, így jó volt látni, hogy a többiekhez képest hol is tartok a felkészülésben. Nagyon nem készültünk kétezer méterre, de próbáltam a maximumot kihozni magamból úgy, hogy odafigyeltem a technikámra is. Azért jó ez a felmérő, mert az ember látja, hogyan sikerült az állóképességi munka és a páros szempontjából is tud előrenézni, tervezni” – mondta Takács Tamara.

A női kenusoknál a májusi szegedi Világkupa egyik kampányarca, Lakatos Zsanett teljesített a legjobban, mögötte Balla Virág és Devecseriné Takács Kincső lapátolt a második-harmadik helyre.

Az, hogy most nekem sikerült legjobban ez a felmérő semmit sem jelent, mert a versenytáv 200 és 500 méter lesz. Ugyanakkor ez jó visszajelzés volt az Alma Teamnek, mert Lucz Dóri is jó eredményt ért el” – mondta Lakatos Zsanett.

A férfi kajakosoknál Györgyjakab Máté lett az első, mögött a riói olimpiát is megjárt Kopasz Bálint, valamint Gacsal Ákos végzett, míg férfi kenuban Varga Dávid, Kiss Tamás és Mike Róbert lett a sorrend.

A legtöbben szerintem fáradtan érkeztünk ide, ettől függetlenül örülök az eredményemnek. Reméltem, hogy jó helyen tudok végezni, de nem számítottam arra, hogy az elsők között. Az időmet nem tartom visszaigazolásnak, inkább annak örültem, hogy ismét téthelyzetben lehettem. Megpróbálok ebből az eredményből egy kis önbizalmat nyerni a tavalyi évem után, és most bizakodó vagyok” – mondta Györgyjakab Máté.

“Amiért mentem, azt sikerült megcsinálni, ki tudtam hajtani magam, s emellé még jó idő is párosult ebben az erős szélben, úgyhogy elégedett vagyok. Ugyanakkor ez csak egy állomása volt a felkészülésnek, és csináljuk tovább a dolgunkat, hogy a válogató hasonló jól sikerüljön, és hogy amit tervezünk az idei évre Henrikkel, azt meg is valósítsuk” – mondta Varga Dávid.

„A férfi kajakosok mezőnyében főként a fiatal versenyzők domináltak, kenuban pedig Varga Dávid és Kiss Tamás emelkedett ki a mezőnyből. Ebből a felmérőből messzemenő következtetéseket nem lehet levonni, de fontosnak tartom kiemelni, hogy mindenki itt volt, megmutatta magát és így kaphattunk egy képet arról, ki, hol tart a munkában. Igaz, az időjárás nem mindig volt ideális, mert a férfi kajakosoknál és a női kenusoknál is felerősödött a szél” – mondta Hüttner Csaba szövetségi kapitány.

(forrás: kajakkenusport.hu)

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41