Dátum: 2022 június 27. (hétfő) | László

hírek

FÁT KAPOTT TÓTKA SÁNDOR

Fábiánné Rozsnyói Katalin, az 1992-ben olimpiai bajnok női kajaknégyes tagjai és Kozák Danuta után Tokió aranyérmese, Tótka Sándor is fát ültethetett az UTE Urányi-Fábián vízitelepén. A hagyomány szerint a lila-fehér klub kajak-kenus olimpiai bajnokainak tiszteletére az “emlékezés fáját”, vagyis páfrányfenyőt ültetnek a Duna-parti létesítmény udvarán.

 

Az Újpest olimpiai bajnokának, a kerület díszpolgárának a szakosztály tagjai, köztük felnőtt világbajnoki érmesek, álltak díszsorfalat. Majd Tótka Sándor Őze István UTE klubizgató és Schmidt Gábor, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) elnöke segítségével elültette az “emlékezés fáját”. 

 

A vízitelep udvarán korábban az olimpia bajnok Urányi János, Fábián László-páros tiszteletére Fábiánné Rozsnyói Katalin mesteredző, az 1992-ben Barcelonában aranyérmes női kajaknégyes nevében az egység tagjai, valamint a klub színeiben Rio de Janeiróban három aranyérmet szerző Kozák Danuta ültethetett fát. 

 

A Ginko Biloba, vagy más néven páfrányfenyő nemcsak egy szívós, hosszú életű díszfa, hanem gyógynövényként is számon tartják, a benne található hatóanyagot ugyanis az emlékezet javítására használják. - mondta el Doma Gergő, az UTE kajak-kenu szakosztályvezetője. - Ezért választottuk az olimpiai bajnokok sikerének mementójaként az emlékezés fájának.”

 

Az olimpiai bajnok nemcsak a faültetésben vett részt, hanem dedikálókártyákat is aláírt, valamint közös fotókon is szerepelt a szakosztályban sportoló gyerekekkel.

 

“Nagyon megtisztelő, hogy saját fát ültethettem a vízitelepen, az pedig igazán szimbolikus, hogy a klub és a szövetség első embere segített, hiszen az általuk képviselt szervezetek eddig is sokat tettek értem. Jó érzés volt az is, hogy a gyerekek mennyire örültek nekem." - mondta a K-1 200 méter olimpiai bajnoka. 

 

fotó: Jani Martin/UTE

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41