Dátum: 2024 március 29. (péntek) | Auguszta

hírek

HAT NŐI VERSENYZŐNK UTAZHAT AZ EB-RE

A hétvégén rendezik meg az ifjúsági és U23-as kajak-kenu Európa-bajnokságot a lengyelországi Poznanban. A ma délutáni csapathirdetésen kiderült, hogy klubunkat hat versenyző képviseli majd a válogatott tagjaként a kontinensviadalon.

 

A hétvégén lezajlott válogató eredményei alapján hirdetett csapatot klubunk korábbi versenyzője, az utánpótlás kenu szövetségi kapitányként dolgozó ifjabb Foltán László, valamint kollégája, az utánpótlás kajak szövetségi kapitány, Makrai Csaba.

 

Az U23-as női kajakos csapatba bekerült a hétvégén kiválóan szereplő korábbi ifjúsági olimpiai bajnokunk, Rendessy Eszter. Samu Andrea tanítványa K-1 1000 méteren fog indulni az Európa-bajnokságon. 19 éves kajakosunk az 1000 méteres szám megnyerése mellett K-1 és K-2 500 méteren második lett  a szolnoki válogatón.

 

Horányi Dóráról múlt héten szerdán derült ki, hogy az olimpiára utazó csapat tagja lett. Martinkó Gábor versenyzője, a szintén 19 éves kenus, Tokió előtt Poznanba is elutazhat, ahol az U23-as korosztályban C-1 200 méteren fog rajthoz állni. 

 

Az ifik között Samu Andreának további három, Martinkó Gábornak pedig egy versenyzője állhat rajthoz az Európa-bajnokságon. 

 

K-1 200 méteren Ujfalvi Laura, K-2 500 méteren Ujfalvi Laura a KSI-s Fojt Sárával párosban, a női kajaknégyes tagjaként pedig Máró Anna, és Dráviczki Dóra versenyezhet, rajtuk kívül a csapathajó tagja lesz még a Plastex Kanizsa versenyzője, Kiskó Réka, és a KSI kajakosa, Tóth Diána. 

 

Ifjúsági női kenuban pedig a szintén újpesti Seres Fanni Barbara lett a válogatott tagja, ő C-1 200 méteren indulhat el az Európa-bajnokságon.

Képek

"Kissrác voltam én, bámultam a csodát" című gallériából ízelítő

Videó

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41