Dátum: 2021 április 14. (szerda) | Tibor

hírek

HÉT ARANYÉREM A SZEZON LEGFONTOSABB VERSENYÉRŐL

A kajak-kenu utánpótlás egyetlen idei világversenyét múlt hétvégén rendezték meg Szegeden, a Maty-éri pályán. Klubunkat az Olimpiai Reménységek Versenyén (ORV) öten képviselték, ők hét arany-, és két ezüstérmet szereztek.

A járványhelyzetre miatt idén törölték a kajak-kenus versenynaptárból az utánpótlás világ-, és Európa-bajnokságot is. Ezért döntöttek úgy az ORV szervezői, hogy a viadalon a hagyományokkal ellentétben ezúttal nemcsak az U15-U17-es korcsoportok, hanem a 18 évesek, vagyis az utolsó éves ifjúsági versenyzők is rajthoz állhatnak. 

Így fordulhatott elő, hogy az UTE 18 éves klasszisa, az ifjúsági olimpia-, világ-, és Európa-bajnok Rendessy Eszter ezen a versenyen búcsúzhatott az utánpótlás korosztálytól. 

Eszter a magyar bajnokságon elért eredményei alapján 500-, és 1000 méteres kajak egyesben kvalifikálta magát az ORV-re, és óriási bravúrral mindkét számot megnyerte. 

Ehhez a hétvége során kétszer kellett legyőznie hatalmas csatában a KSI SE versenyzőjét, Kőhalmi Emesét. A két magyar lány egyesben évek óta rivalizál itthon, a világversenyeken párosban és négyesben pedig már közösen is szereztek aranyérmet.

“Úgy álltam oda, hogy ez az utolsó ifi versenyem, és próbáltam élvezni a kajakozást, nagyon örülök neki, hogy ezúttal sikerült Emesét legyőznöm - mondta Rendessy Eszter, aki ezen a héten K-1 1000, és 5000 méteren élete első felnőtt világversenyén bizonyíthat - Óriási lehetőségnek tartom, hogy a felnőtt világkupán is rajthoz állhatok, amire gőzerővel készülök” - tette hozzá Samu Andrea tanítványa. 

 Szintén az utolsó éves ifik között egyesben szerzett aranyérmet a kenus Horányi Dóra is. A 18 éves versenyzőt az olimpiai távon, vagyis C-1 200 méteren csak a tavaly felnőtt világbajnoki címet szerző amerikai, az Egyesült Államok első aranyérmes kenusa, Nevin Harrison tudta megverni. Ugyanakkor C-1 500 méteren Horányi nem talált legyőzőre 

“A karantén után kicsit nehéz volt visszanyerni a formát, de ezekkel a sikerekkel felkerült a korona az idei szezonomra - mondta Horányi Dóra. - Az látszik, hogy a korosztályomhoz képest fizikálisan kicsit le vagyok maradva, a téli alapozás alatt mindenképpen erősödnöm kell” - tette hozzá a versenyző, aki az augusztusi magyar bajnokságon is kiválóan szerepelt. 

A legidősebb, vagyis U18-as korosztályban szerzett két aranyérmet a 17 esztendős Seres Fanni is. Versenyzőnk a szegedi Csorba Zsófia párjaként győzött C-2 200 és 500 méteren is, az U17-es C-1 200 méteres számban pedig második lett.

Kiválóan szerepelt a serdülők között a 16 éves Reisz Benedek is, akit tavaly a szakosztály legeredményesebb versenyzőjének választottak férfi kajakban. Ő szintén olimpiai számban, K-2 1000 méteren bizonyult a legjobbnak a dunafüredi Tar Péter társaként. 

Gratulálunk versenyzőinknek, és az őket felkészítő edzőknek!

HAJRÁ LILÁK!

Képek

Sportnap az atlétáknál című gallériából ízelítő

Videó

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41