Dátum: 2024 április 19. (péntek) | Emma

hírek

KAJAK-KENU ÉVÉRTÉKELŐ

A lila-fehéreké lett a leghatékonyabb kajak-kenu szakosztály

A 2019-es bajnoki pontversenyben az UTE 1417 pontot szerzett 158 igazolt versenyzővel, így egy főre vetítve a legeredményesebben szerepelt. A tavalyi szezont lezáróvacsorácsütörtökön este díjazták a szakosztály legjobb utánpótláskorú sportolóit, a visszavonuló többszörös korosztályos világbajnok Malcsiner Esztert pedig beválasztották az egyesület örökös tagjai közé.

A kajak-kenu szakosztály vezetője, Doma Gergőköszöntőjében értékelte a tavalyi szezont.

"Kemény, és rendkívül mozgalmas éáll mögöttünk, ami tele volt kihívásokkal, győzelmekkel és kudarcokkal is. Nagyon büszke vagyok az elért eredményeinkre, a huszonkét nemzetközi versenyen szerzett éremre, a kiváló szereplésünkre a bajnoki pontversenyben, valamint arra is, hogy 2019-ben a lila-fehér kajakosok és kenusok a legnehezebb helyzetkből is fel tudtak állni. Köszönöm a versenyzőinknek és az edzőinknek a munkát - mondta Doma Gergő

A szakosztályvezető Őze Istvánnak, az UTE klubigazgatójának, és Schmidt Gábornak, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) elnökének pedig azt köszönte meg, hogy 2019-ben úépülettel gazdagodhatott az klub Urányi-Fábian vízitelepe.

Az eseményen díjazták a lila-fehérek legjobb utánpótláskorúversenyzőit is. Női kajakban a sokszoros ifjúsági világbajnok Rendessy Eszter, a férfiaknál kajakban a legtöbb bajnoki pontot gyűjtő Reisz Benedek, míg kenuban a maraton világ-, és Európa-bajnok Nagy Olivér lett a legjobb. Az elismeréseket kategóriánként az ötszörös olimpiai bajnok Kozák Danuta, a felnőtt világbajnok Tótka Sándor, valamint a tavalyi szegedi világbajnokságon ezüstérmet szerző kenus, Fekete Ádám adta át

Az eseményen a szakosztály edzőinek szavazatai alapján megválasztották a különböző kajakos és kenus csoportok legjobbjait. 

Elismerésben részesült az ORV-győztes Ujfalvi Laura, az ifiként felnőtt Eb-n hatodik helyet szerző Csépe Panna, a többek között K-2 2000 méteren magyar bajnok Reisz Borbála, Oláh Réka páros, a szintén magyar bajnoki címet szerző Mészáros Anna éHolló HannaMitropulos Iliász, aki az U14-es korosztályban minden versenyt megnyert, a lány kenuban bajnoki ezüstérmet szerző Seres Luca, Berényi Regina kenupáros, valamint a kajakos Terei András is, aki K-2 10000 méteren nyert maraton bajnokságot.

Az év támogatója elismerésben részesült Reisz Attila, a Gnocco Kft tulajdonosa, aki egykori kajakosként évek óta segíti önzetlenül a szakosztály

Az esemény zárásaként a szervezők elbúcsúztattáMalcsiner EsztertéGyörgyjakab Mátét is, aki a közelmúltban lezárták versenyzői pályafutásukat. 

A kajakos Györgyjakab Máté az elmúlt években szinte minden jelentős utánpótlás világversenyen szerzett érmet a maratoni, és gyorsasági szakágban is. Még nála is eredményesebb volt a szintén kajakos Malcsiner Eszter, aki nyert ifjúsági és U23-as világbajnoki címet, valamint Európa-bajnoki aranyérmet is.   

Az Újpesti Torna Egylet alapszabálya értelmében azok a versenyzők, akik kimelekedő nemzetközi sikereket értek el a klub színeiben, a lila-fehérek örökös tagjai közé kerülhetnek.

Az erről szóló elismerést Őze István, az UTE klubigazgatója adta át Malcsiner Eszternek.

Képek

Challenge day 2019 című gallériából ízelítő

Videó

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41