Dátum: 2024 március 29. (péntek) | Auguszta

hírek

LAPSZEMLE - "Együtt döntjük el, meddig is feszítsük a húrt"

A kétszeres olimpiai bajnok kajakos Kozák Danuta az év eleji felkészülés közepén tart, de már „vágja a centit”, hiszen márciusban Portugáliába utazik edzőtáborba. Bízik benne, hogy ott már nem „csak” az úszás, futás, súlyzózás szerepel a programban, hanem végre vízre szállhat.

„Jelenleg is készülünk a portugáliai edzőtáborra, az estéim nagy részét töltöm „sakkozzál”. Természetesen nem akarok sportágat váltani, és nem a hagyományos módon „játszom, inkább a táskámat próbálom a leggazdaságosabb módon megtölteni minden apró zug kihasználásával” – mondta az UTE klasszisa arról miként készül az edzőtáborba.

Felmerülhet a kérdés, vajon a felkészülés közben mennyire van kapcsolatban a többiekkel, mennyire követi az ő munkájukat? Danuta elárulta, nincsenek napi kapcsolatban, igazából a hírek hozzá is a médiából jutnak el. A tatai táborban beszélgetett a többiekkel, de nem követi a felkészülésüket, hiszen ilyenkor mindenki máshol tart még.

„Szerencsére semennyire nem befolyásol a mostani időjárás. Idén nem sikerült összeszednem semmilyen nyavalyát. A melegebb időnek jobban örülök, hiszen így mégis kellemesebb futni, mert nem kell annyira beöltözni és nem kell félnem a jegesebb csúszósabb talajtól sem” – mondta arról, a kiszámíthatatlan - és a betegségeknek kedvező - időjárás mennyire befolyásolja a munkáját.

Az edzőtáborral kapcsolatban leginkább azt a pillanatot várja, amikor végre beülhet a hajóba és ellökheti magát a stégtől. Jelenleg úgy érzi, ha ez bekövetkezik, Utána csak evez és evez, amíg csak bír.

„Nem sokat beszélünk itthon a munkáról, a penzumot, a módszereket Béla mondja meg. Azért persze a terhelés miatt az állapotomat rendszeresen ellenőrzi, figyeli, de ha valami miatt bizonytalan, akkor szoktuk átbeszélni, hogy pontosan meddig is feszítsük a húrt” – mondta azzal kapcsolatban, mennyit egyeztet otthon egy-egy napi program összeállításáról a kedvesével, Somogyi Bélával, aki nem mellékesen az edzője is.

Danuta általában sem szeret a rivaldafényben szerepelni, sokkal inkább az eredményeivel akar az újságok címlapjára kerülni. A héten azonban a Digi Sport műsorában beszélt az általa is reklámozott táplálék-kiegészítőkről, a téli alapozásról és új edzésmódszerekről is (ezt a videót a lap alján teljes egészében megtekintheti). Elárulta, jelenleg még tippje sincs, miként állhat össze a júliusi Európa-bajnokságra és az augusztusi moszkvai világbajnokságra az elmúlt években ismét verhetetlen női kajak négyes. Mindenesetre számunkra egy tag helye biztosnak tűnik benne.


(Digi Sport, Reggeli Start, 2013. február 1.)

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41