Dátum: 2022 június 27. (hétfő) | László

hírek

PÁRIZSIG ALÁÍRT TÓTKA SÁNDOR

Az olimpiai bajnok jövő tavasszal már az nyolcadik szezonját kezdi meg az Újpesti Torna Egylet sportolójaként, és a párizsi olimpiáig biztos marad a klubnál.

A K-1 200 méter tokiói aranyérmese ünnepélyes keretek között hosszabbította meg a szerződését Őze István irodájában. Az eseményen a klubigazgató mellett jelen volt Doma Gergő, az UTE kajak-kenu szakosztályvezetője, valamint Kárai Péter, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség alelnöke, Tótka Sándor menedzsere is. 

“Számítottunk arra az olimpia előtt, hogy Sándor jó eredményt fog elérni, de az aranyérem csak egy titkos álmunk volt, mert a sprinttávon egyetlen versenyző sem mehet biztosra, bármilyen jó formában van. - mondta Őze István, az UTE klubizgatója. - Sportolónk tulajdonképpen erre a megállapításra cáfolt rá ebben a szezonban, stabilan a legjobb volt az Európa-bajnokságon és Tokióban is, aranyérmével hatalmas örömet szerzett a klub szurkolóinak. Sajnos a K-1 200 méter lekerült az olimpiai programról, de biztos vagyok benne, hogy Sanyi a hosszabb távokon is eredmény lesz, éppen ezért írtunk vele alá egy újabb szerződést Párizsig.”

Az olimpiai bajnok jelenleg pihenőidejét tölti, csak néhány hét múlva áll újra edzésbe. A párizsi olimpiai számok közül 500 méteren párosban és négyesben is volt már világbajnokságon érmes, így a 27 éves versenyző bizakodva kezdi meg az újabb ötkarikás ciklust az UTE-ban.

“Nem volt kérdés, hogy ha rajtam múlik, akkor maradok a klubnál - mondta Tótka Sándor. - A tokiói győzelmem után is elmondtam, Újpesten rögtön befogadtak, amikor a fővárosba költöztem, és úgy érzem, hogy az évek alatt sikerült beilleszkednem a lila-fehérek családjába. Ráadásul a következő három évre is nagyon korrekt ajánlatot kaptam Őze Istvántól és a klubtól, amit örömmel írtam alá." - tette hozzá az olimpiai bajnok, aki továbbra is Hüvös Viktor edző irányításával folytatja a pályafutását.

Képek

Övvizsga 2019.február 11-én című gallériából ízelítő

Videó

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41