Dátum: 2024 március 29. (péntek) | Auguszta

hírek

Szabó Gabriella mától az UTE csapatát erősíti

A háromszoros olimpiai bajnok lila-fehérben folytatja

Az Újpesti Torna Egylet leigazolta a kajak-kenu sportág egyik legeredményesebb még aktív versenyzőjét, Szabó Gabriellát. A kiváló kajakos a tokiói olimpiára így ismét egy csapatban készülhet fel gyerekkori párostársával, Kozák Danutával, akivel mindhárom aranyérmét közösen nyerte meg.

"Danával korábban már sokszor bebizonyítottuk, hogy nemcsak a versenyeken vagyunk jó hatással egymásra, hanem a felkészülés alatt is. Vártam már, hogy újra együtt dolgozhassunk, erős csapatot fogunk alkotni hármasban Lucz Dórival" - mondta az UTE új versenyzője.

Szabó Gabriella a számára rendkívül sikeres riói játékok után fogott útkeresésbe, több edzőnél is megfordult, az elmúlt három évben mégsem tudott bekerülni a magyar válogatottba. Új klubja színeiben természetesen szeretné visszaküzdeni magát a legjobbak közé. Szabó Gabriella felkészítéséért továbbra is Tóth László felel majd.

"Bízom benne, hogy egyesületünk támogatásával a lányok ki fogják tudni hozni magukból a maximumot jövőre. Ha ez sikerül nekik, akkor szép eredményekre számíthatunk" - mondta Doma Gergő, az UTE kajak-kenu szakosztályvezetője.

Szabó Gabriella Londonban a női négyes-, Rióban a négyes, és a páros vezérevezőseként lett olimpiai bajnok, Pekingben pedig ezüstérmet szerzett, szintén a K-4-es versenyszámban.

Isten hozott Gabi, érezd jól magad nálunk! Örömteli és eredményes versenyzést kívánunk!

Képek

NAPKÖZIS TÁBOR 2023 című gallériából ízelítő

Videó

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41