Dátum: 2024 április 19. (péntek) | Emma

hírek

ÚJRAINDULÁS, ÚJ FLOTTÁVAL

Szigorú szabályok betartásával indult újra az élet az UTE kajak-kenu szakosztályánál. Az Urányi-Fábián vízitelep majdnem nyolc hétig tartott zárva, de a kényszerszünet alatt a klub mindent megtett azért, hogy az újranyitáskor minden eddiginél jobb körülmények várják a sportolókat, ezért együttműködési megállapodást kötött a világ legnagyobb versenyhajókat gyártó vállalatával, a portugál NELO céggel.

“A háromoldalú együttműködés a legnagyobb múltú fővárosi klub, egy világmárka, és a legjelentősebb versenyhajókat forgalmazó magyarországi vállalat, a kajak.hu között született meg” - mondja Doma Gergő, szakosztályvezető. - A megállapodás jelentőségére jellemző, hogy az UTE még sosem jutott egyszerre ilyen értékben új hajókhoz.”

A lila-fehérek felnőtt, és legeredményesebb utánpótláskorú versenyzői egy többmillió forint értékű K-4-es versenyhajót, két kajakpárost, két kenupárost, valamint négy darab K-1-es, és két C-1-es hajót vehetnek majd birtokba, a sporteszközök kiosztása a versenyzők között pár héten belül válik aktuálissá.

“Legeredményesebb felnőtt versenyzőink, mint Kozák Danuta, Szabó Gabriella, vagy Tótka Sándor már eddig is NELO hajókban eveztek, így kézenfekvő volt, hogy ez a márka legyen a szakosztály partnere. Ez a megállapodás, előzetes egyeztetések alapján, a párizsi olimpiáig szól, így elsősorban a legeredményesebb utánpótlás versenyzőinknek kedvez. Hogy konkrétan kik használhatják az új sporteszközöket, azt néhány héten belül eldöntjük, de az ifjúsági olimpiai-, és világbajnok kajakos Rendessy Eszternek, és a szintén ifi világ-, és Európa-bajnok kenusunknak, Nagy Olivérnek biztos jut majd a vadonatúj lila-fehér színű flottából.” 

A kajak-kenu sportágban az edzések 80 százaléka egyes hajóban zajlik, de Doma Gergő szerint az UTE versenyzői komoly előnyt szerezhetnek abból is, hogy mostantól a legmodernebb páros és négyes hajókban nemcsak azok tréningezhetnek majd, akik a válogatott tagjai.

“Jövőre akár olimpiai számban is a legjobbak közé kerülhet a világbajnoki bronzérmes Lucz Anna, Kiss Blanka duó, az új pároshajót mostantól edzéseken, és versenyeken is bármikor használhatják. A férfi kenusoknál is van két olyan versenyzőnk, Dóri Bence, és Fekete Ádám, akik esélyesek lehetnek 2021-ben a kvótaszerzésre, az új C-2-es segítheti őket ebben” - tette hozzá a szakosztályvezető. 

A megállapodás jelentőségét jelzi, hogy a neves portugál hajógyártó, és a cég itthoni forgalmazója, a kajak.hu korábban Magyarországon még egyetlen egyesületet sem támogatott. 

“Valóban az UTE kaphatta meg az első ilyen lehetőséget itthon - mondta a kajak.hu ügyvezetője, Pócza Viktor. - Miután a hajógyártó magyarországi képviseletét közel 20 éve mi látjuk el, így a lila-fehér klub minket keresett meg az ötlettel, amit továbbítottuk a NELO-nak. Végül portugál partnerünkkel közösen úgy döntöttünk, hogy érdemes támogatnunk a nagy múltú egyesületet. Háromoldalú megállapodást született, a szponzoráció egyik felét ők, a másikat pedig a kajak.hu állja. Ügyvezetőként azt gondolom, hogy ez egy értékes megállapodás lehet a felek számára, ezek után már csak abban bízom, hogy a lógóinkat minél többször fogjuk látni az UTE versenyzőin, ahogy a dobogón állnak.”

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41