Dátum: 2024 április 26. (péntek) | Ervin

hírek

Kajak: Ürögi Laci bá 50 éve indult világversenyen

Jubileumi Ünnepség             2009. november 14. szombat 08:50
 

Világ- és Európa-bajnokok valamint legendás edzőik vettek részt a Magyar Kajak-Kenu Szövetség pénteki jubileumi ünnepségén, ahol az elmúlt 50 év bajnokait köszöntötték.
A néhány éve kezdődött hagyomány szerint idén, vagyis 2009-ben azokat a versenyzőket hívta meg a a Magyar Kajak-Kenu Szövetség a jubileumi ünnepségre, akik az 1959-es, 1969-es, 1979-es, 1989-es illetve az 1999-es világversenyeken értek el kiemelkedő eredményt.
Az 59-es duisburgi Eb-től, ahol még Mészáros György, Szöllősi Imre
illetve Parti János voltak a magyar válogatott legeredményesebb
versenyzői, egészen az 1999-es győri Maraton világbajnokságig - itt 4 aranyérmet is nyert a válogatott – összesen 83 érmes versenyző és 39 edző kapott meghívót az ünnepségre.

A résztvevők megemlékeztek azokról a kajakosokról, kenusokról illetve edzőkről és orvosokról, akik szintén érmet vagy érmeket nyertek ezeken a világversenyeken, de már soha nemünnepelhettek együtt a bajnokokkal.

Dr. Baráth Etele az MKKSZ elnöke köszöntőjében arra emlékeztette a résztvevőket, hogy a 2009-es szezonban fantasztikus sikereket értek el a magyar kajakosok és kenusok, hiszen összesen 75 aranyérmet nyertek a világversenyeken. Baráth Etele azt is kiemelte, hogy a szövetség számára továbbra is nagyon fontos lesz a legendás bajnokok megbecsülése és a hagyományok tisztelete, hiszen az elődök tapasztalata és teljesítménye mindig erőt ad a jövő generációnak.

Képek

NAPKÖZIS TÁBOR 2023 című gallériából ízelítő

Videó

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41