Dátum: 2019 március 22. (péntek) | Beáta, Izolda

hírek

Lucz Dóra készen áll a világkupára, de már a jövőbe tekint

Kajak-kenu szakosztály 2018-05-11 Megtekintések száma: 748

A Toyota, a Magyar Olimpiai Bizottság platina fokozatú támogatójaként 15 hazai sportoló felkészülését segíti egy-egy hibrid elektromos Toyota C-HR rendelkezésre bocsátásával a tokiói olimpiára. A Toyota és a MOB közös ünnepélyes átadóján, amelyre május 8-án, a Nagytétényi Kastélymúzeumban került sor, 10 magyar olimpikon vehette át új hibrid elektromos autóját. A szerencsés sportolók egyikeként a kétszeres Európa-bajnok kajakos, Lucz Dóra is részt vett az eseményen, aki a MOB honlapjának nyilatkozott a közelgő világkupával, illetve az ezt követő megmérettetésekkel kapcsolatban.

„Dél-Afrikában négy hetet töltöttünk el a válogatottal. Ez egy nagyon jól sikerült táborozás volt, hiszen ott szálltunk először vízre az évben, nagyon jó körülmények között. Tényleg nagyon jól sikerült a felkészülés, úgyhogy nagyon várom már az évet” – nyilatkozta a 23 éves sportoló.

„Sajnos hétvégén egy kisebb betegség miatt nem tudok indulni a Tájékozató versenyen, de bízom benne, hogy jövő hétre jól leszek, és akkor a szegedi Világkupán már rajthoz tudok állni” – tette hozzá.

Dóra jó szívvel gondolhat vissza a tavalyi Világkupára, hiszen 200m egyesben első lett.

„Nagyon várom már a Világkupát, főleg a közönség miatt, hiszen tavalyról nagyon jó élményeim vannak. Szeretnék minél jobb eredményt elérni, viszont még nem vagyok csúcsformában, azt ugyanis a válogatókra, illetve az Európa- és világbajnokságra kell időzítenem”.

Tavaly nem csak a szegedi Világkupán, de a plovdivi Eb-n is kiváló teljesítményt nyújtott, hiszen ott nem csak 200m egyesben, de az 500m négyes tagjaként is a dobogó legfelső fokára állhatott. Most azon dolgozik, hogy megismételje tavalyi teljesítményét, és a világbajnokságon is javítson a tavalyi nyolcadik helyén 200m egyesben.

„Az első válogató két héttel lesz a Világkupa után. Az lesz az első igazán nagyon fontos versenyünk, hiszen ott dől el, hogy ki utazhat az Európa-bajnokságra, illetve az lesz az első válogató a világbajnokságra is egyben. Ettől függetlenül mindenképpen szeretnék a szegedi Világkupán szépen helytállni”.

Végül köszönetet mondott a MOB-nak és a Toyotának a felkészülését segítő személygépkocsiért, habár hozzátette, hogy nem az autók nagy szerelmese.

„Nagyon örülök ennek az autónak, habár igazából nem vagyok egy nagyon nagy ’autó-fan’.  Mindenképp nagyon nagy segítség a MOB-tól illetve a Toyotától, hiszen így nem kell majd mindig kölcsön kérnem anya vagy apa autóját, hanem tudom használni a sajátomat. Emellett tényleg egy elismerés is valamilyen szinten az, hogy engem választottak ki a kajakos lányok közül”.

(forrás: olimpia.hu)

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41