Dátum: 2021 április 14. (szerda) | Tibor

hírek

400-nál is több versenyző a Duna Maratonon

Szeptember 20-án, egy esős szombati reggelen még senki sem sejtette, hogy az idő előrehaladtával a nap is előbújik, vonzva ezzel a szurkolók áradatát az UTE vízitelepére. Ugyanis bármennyire is rossz volt az idő, a hosszú távú futamoknak el kellett rajtolniuk. A kajak-kenusokon kívül sárkányhajósokat is láthatott a nagy számban kilátogató publikum, a nyertesek pedig értékes ajándékokkal lettek gazdagabbak. A bográcsban rotyogó finomságok a napsütéssel párosulva remek hangulatot teremtettek a parton.

A legkisebbektől egészen a masters korú versenyzőkig mindenkinek lehetősége nyílt összemérni tudását a korosztályával kinek öt, kinek tíz, kinek tizenöt kilométeren. A korelnök egy 73 esztendős sportoló volt, aki tisztességgel megtette a távot. Összesen huszonnégyszer hangzott el a rajt vezényszó, ám nyolc futamban összevont mezőny állt a startvonalon.

A felnőtt sportolók nem csupán a dicsőség miatt szálltak be a hajójukba, ugyanis a győztesnek járó ajándékok is plusz motivációt adtak a Margitsziget melletti körözéshez. A kenusok fődíja egy Szeghalmi kenulapát volt, amit egy tálca RedBull, egy póló és érem mellé kaptak. A hölgyek leggyorsabbika Kajner evezővel és a fentebb említett javakkal gazdagodott. A férfi kajakosok a Séra Miklós Kupáért és 40000 forintért küzdöttek egymással és az elemekkel.

A napot a sárkányosok küzdelme zárta. Az egységeknek öt kilométert kellett megtenniük Budapest tüdeje mellett, és a dobok ritmusa a szigeten sportolók figyelmét is felkeltette. Jövőre talán már velük is találkozhatunk valamelyik hajó legénységében…

 

TM

Képek

Challenge day 2019 című gallériából ízelítő

Videó

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41