Dátum: 2021 június 13. (vasárnap) | Antal, Anett

hírek

A kajak négyes Európa Bajnok

A Kárász Anna, Kovács Katalin, Kozák Danuta, Douchev-Janics Natasa összetételű  kajaknégyes 500 méteren aranyérmes lett a portugáliai Montemor-o-Velhóban zajló Európa-bajnokságon. A kenuketteseknél a Vasbányai Henrik, Mike Róbert kettős centikkel maradt le az aranyéremről. Női kajakegyesben a szerb színekben induló Benedek Dalma nyert aranyat, Medveczky Erika a harmadik lett. Peking aranyérmese, Vajda Attila a 4. helyen ért célba kenuegyesben, férfi K2-ben a Dombi Rudolf, Kökény Roland kettős ötödik lett.

A szombati nyolc döntőben egy-egy arany-, ezüst- és bronzérmet szerzett a magyar kajak-kenu küldöttség a portugáliai Montemor-o-Velhóban zajló Európa-bajnokságon.

A Kárász Anna, Kovács Katalin, Kozák Danuta, Douchev-Janics Natasa összetételű  kajaknégyes 500 méteren fantasztikusan rajtolt, megközelíteni se tudta senki az egységet, megszerezve ezzel az első magyar Európa-bajnoki aranyérmet.

"Nagyon izgultam a verseny előtt, hogy megfeleljek az elvárásoknak, de a tegnapi előfutam-győzelem azért megnyugtatott és magabiztosságot adott a mai döntőre" - mondta az eredményhirdetés után a 21 éves Kárász. "Az Eb előtt három közös edzésünk volt, a többiek sokat segítettek a felkészülésben és most, a finálé előtt is. Rendkívül boldog vagyok ezzel az aranyéremmel, már nagyon régen hallottam a magyar himnuszt, úgyhogy ez most nagyon jólesett."

Forrás: Origo

Képek

Hajós Alfréd Kupa című gallériából ízelítő

Videó

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41