Dátum: 2024 április 20. (szombat) | Konrád

hírek

Aranyeső az öbölben

Két nap alatt igencsak kitettek magukért az újpesti sportolók. Érmek sokaságát nyerték, az eredménnyel edzőjük, az 1963-ban a kajak-négyes tagjaként világbajnok, amúgy háromszoros Eb-győztes Ürögi László méltán elégedett volt. – Ebben a korban még nem elsősorban az eredményesség a fontos, inkább a versenytapasztalat megszerzése, de remekül szerepeltek a versenyzőink – mondta az edző. – Már az első, az 1000 méteres döntőkön 17 érmet szerzett a két klub. Leginkább az UTE kenusai tettek ki magukért, a kölyök IVes korosztályban a dobogó mindhárom fokára felállhattak. Gintli Gellért győzött, aki Pozsár Imrével párosban is diadalmaskodott. 

 

Bár Varga Máté (középen) lemaradt a dobogóról, újpesti csapattársai helyette is sikeresen szerepeltek


A dobogó tetejére állhatott fel a női kajakosok serdülő V-ös korosztályban a Szabó Ágnes Viktória és Malcsiner Petra alkotta páros, a férfiak serdülő VI. kajak egyes számában az Újpesti Kajak-kenu Sport Club versenyzője, Solti László diadalmaskodott. Másnap újabb sikerek születtek. A maratoni, 4000 méteres távon Gintli Gellért egyesben megszerezte harmadik aranyérmét. Egy korosztállyal lejjebb Horváth Dániel állhatott a dobogó legtetejére, míg a kajak kettesek versenyében Balogh Gábor és Kovács Zsolt győzött. – És ez még mind semmi. A 2000 méteres döntőkben gyermek Ies korosztályban Czuffer Attila és Horváth Gergely győzött a mini-kajak párosoknál, Tőke Mátéval kiegészülve pedig csapatban. Előbbi testvére, Czuffer Zsolt is csapatgyőzelemnek örülhetett Bátai Bencével és a 4000 méteres párosban győztes Balogh Gáborral. A Schmidt Dániel, Kaltenecker Dániel, Szabó Kristóf Zoltán összeállítású ifjúsági kenucsapat is nyerni tudott – folytatta a sikerhétvége történetét Ürögi László.

Délután a szabadidős kategória 500 méteres kajakversenyein a főiskolás és egyetemi kategóriában Gannoruwa Levente győzött Borlay Vince előtt, a párost ők ketten nyerték. A VIII. korcsoportban Horváth Zoltán, a VI.-ban pedig Pósfai Máté lett harmadik, aki Csabay Lászlóval párosban is a dobogó harmadik fokára állhatott fel. És csak hajszálon múlt még egy érem, Varga Mátét két olyan versenyző előzte meg, akik csak a pótnevezés során kerültek a mezőnybe, ráadásul közvetlenül a start után egy pályát tévesztő versenyző is elevezett előtte. Így maradt le éppen csak a dobogóról.

– Az eredményekre nem lehet panaszunk, minden diák igazán kitett magárért. Ezek alapján bizakodva várhatjuk a június utolsó hétvégéjén esedékes országos diákolimpiát, melyre a Velencei-tavon kerül sor.

 

 

Képek

Taekwondo farsang - 2019.03.01. című gallériából ízelítő

Videó

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41