Dátum: 2022 június 27. (hétfő) | László

hírek

Budapesten a Duna nyert, de Szegeden Mi…

Felemelő és egyben megrázó volt az elmúlt néhány nap az UTE kajak-kenu szakosztály számára

Szerdától megfeszített tempóban, bizakodva építettük a klubház köré a védvonalat. A legfiatalabb segítőnk 9 a legidősebb 73 éves volt, de mégis volt bennük valami közös, a cél, hogy a mi UTÉ-nkat meg kell védeni. Ez a kicsit romos épület, már több mint 60 éve szolgálja a kajak-kenu sport szerelmeseit és mi klubtagok is nagyon kötődünk az ódon épülethez. A hétvégi válogatóra készülő csapatnak jeleztem, hogy nem kell részt venni a védekezésben, de persze ők is ott voltak. Pénteken úgy tűnt, hogy mindennel sikerült végeznünk, jöhet a víz, bírni fogjuk…

Péntek délután háromkor Szegeden elrajtolt a K-4 ifi női 500 méteres versenyszám. Két hete kikaptunk a nagy ellenféltől a Győrtől, de most erősítettünk a csapaton és bíztunk benne, hogy meg lehet a győzelem. Határozott rajt, kiváló tempó és a végén több mint egy hajó előny, így nyertek a mi UTÉ-s lányaink (Piller Szabina UTE, Szabó Ágnes UTE , Malcsiner Eszter UTE , Katrinecz Rita Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Sport Kft) és utaznak az IFI VB-re! Az U23 mezőnyben K2 500 méteren Czompa Tibor UTE és Tóth Attila Szeged gigászi küzdelemben nyert és ezzel kivívták az EB indulás jogát. Felemelő érzés ilyenkor a part szélén állni, minden fáradság elszáll, helyébe egy kellemes melegség költözik az ember szívébe.

Ez az érzés ad most erőt minden UTÉ-snak, amikor már tudjuk, hogy a klubházat nem tudtuk megvédeni, mindenünket 1,5 méteres víz borította.

Szeretném megköszönni a segítséget az MKKSZ, a Dunavarsányi edzőtábor, az MNSK , Óbuda és Újpest vezetésének, illetve, klubtagjainknak és az önkénteseknek.

Aki tud segíteni, jöjjön az UTE Tímár utcai vízitelepére péntek 15 és 18 óra között pakolni, illetve szombaton 9 és 18 óra között takarítani (csak felnőttek). Aki anyagilag tud támogatni, az árvízi károk helyreállítására létrehozott számlán teheti meg.

UniCredit Bank 10918001-00000032-41400255

Ezt a csatát a Duna nyerte, de mi nem adjuk fel, mert UTE volt, UTE van, és UTE lesz.

Sportbaráti üdvözlettel:

Doma Gergő
UTE kajak-kenu
szakosztályvezető
Budapest, 2013-06-12

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41