Dátum: 2024 április 19. (péntek) | Emma

hírek

HAJÓOSZTÁS A LEGTEHETSÉGESEBB FIATALOKNAK

Az UTE kajak-kenu szakosztályának legeredményesebb reménységei vehettek át új sporteszközöket Őze István klubigazgatótól. Lila-fehér K-2-es hajót kapott a tavalyi felnőtt világbajnokságon bronzérmes Lucz Anna, Kiss Blanka duó, K-1-est a többszörös világbajnok, ifi olimpiai bajnok Rendessy Eszter, Nagy Olivér ifjúsági világ-, és Európa-bajnok pedig új NELO egyes kenut vehetett át.

Ahogy egy hónappal ezelőtt beszámoltunk róla, az egyesület háromoldalú megállapodást kötött a világ legnagyobb versenyhajókat gyártó vállalatával, a portugál NELO céggel, valamint a márka magyarországi forgalmazójával, a kajak.hu-val.  

“A koronavírus-járvány okozta globális gazdasági visszaesés közepén sikerült megkötnünk ezt a rendkívül jelentős megállapodást - mondta Őze István, az UTE klubigazgatója. - Olyan támogatókat talált az egyesület, amelyek közvetlenül szponzorálják a szakosztályt, ez számunkra - ebben a nehéz időszakban - rendkívül fontos kiegészítés az állami források mellé.”

Az UTE flottája a megállapodásnak köszönhetőn összesen 11 hajóval bővült, ebből ma hármat osztott ki a klubigazgató. A legértékesebb K-1-es versenyhajót, a NELO Cinco SCS-t az ifjúsági olimpiai-, és világbajnok, Beé-Samu Andrea tanítványa, Rendessy Eszter vehette át. Nagy Olivér, maratonban ifjúsági világ-, és Európa-bajnok kenus egy új C-1-est kapott, Homoki Tamás versenyzői, a K-2 200 méteren felnőtt világbajnoki bronzérmes Lucz Anna és Kiss Blanka pedig a klub színeiben pompázó kajakpárosnak örülhetett. 

“Nagyban segíti a felkészülésünket, hogy mostantól van egy saját párosunk” - mondta Lucz Anna. - Ezt a hajót oda vihetjük, ahova akarjuk, nem kell állítgatni benne az ülést, lábtámaszt, nem kell benne rakosgatni a szerelékeket, csak a miénk lesz.”

“Továbbra is a 200 párosra készülünk, de megpróbáljuk majd az olimpiai számot, vagyis a K-2 500 métert is” - tette hozzá Kiss Blanka, aki arról is beszélt, hogy a koronavírus-járvány miatt hetekig edzett egyedül vidéken, és nagyon örül annak, hogy az elmúlt hetekben újra a megszokott csapattal folytathatta a felkészülést.

#HAJRÁLILÁK

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41