Dátum: 2024 június 22. (szombat) | Paulina

hírek

Hétvégén rendezik meg az ifjúsági és U23-as Kajak-Kenu EB-t

Kisebb hőstettet hajtott végre Piller Szabina a hétvégén az ifjúsági korosztály második világbajnoki válogatóversenyén. Homoki Tamás tanítványa ugyanis úgy nyerte meg a K-1 200 méter szétlövését Szegeden, hogy végig betegséggel bajlódott. Szabina mellett Nádas Bence K-1 200 méteren, míg Vidákovich Antal K-1 1000 méteren került be a július 17. és 20. között megrendezésre kerülő szegedi világbajnokságon induló magyar csapatba. A most hétvégén kezdődő franciaországi ifjúsági és U23-as Európa-bajnokságon az újpestiek közül az ifjúságiaknál Malcsiner Eszter és Balogh Zsolt, az U23-as korosztályban a kajakosoknál Szabó Ágnes és Czompa Tibor, a kenusoknál Szabó Kristóf és Fekete Ádám jut szóhoz.

Nádas Bence és Vidákovich Antal nem bízta a véletlenre. Az újpestiek két kiváló kajakosa ugyanis mindkét válogatót megnyerve biztosította a helyét a szegedi ifjúsági és U23-as világbajnokságra. Nádas a tavalyi wellandi világbajnokságon aranyérmet szerző szegedi Birkás Balázst győzte le, és Vidákovich Antal is toronymagasan a hazai mezőny fölé nőtt.

A hölgyeknél Piller Szabinára meglehetősen kemény feladat várt. A június eleji első válogatón K-1 200 méteren győztes versenyző ugyanis betegen érkezett meg a második felvonásra, amelyen Lucz Noémi és Kiss Blanka mögött csak a harmadik helyet szerezte meg. Így jöhetett a szétlövés, amelyet még ugyanazon a napon meg is tartottak a Maty-éren és Szabina a sírból visszahozva a világbajnoki szereplést, megnyerte a különcsatát.

A mostani hétvégén a franciaországi Mantes-en-Yveliness-ben megrendezésre kerülő ifjúsági és U23-as Európa-bajnokságon is lesznek újpesti részvevők: az ifjúságiaknál Malcsiner Eszter a női négyes tagjaként, míg Balogh Zsolt a csepeli Merksz Áronnal K-2 200 és 500 méteren rajtolhat. Az U23-as korosztályban Szabó Ágnes két számban (Czéllai-Vörös Zsófiával K-2 500 méteren, valamint K-4 500 méteren) szerepelhet, míg Czompa Tibor a férfi kajaknégyes tagjaként, Szabó Kristóf pedig a szegedi Szabó Gáborral C-2 1000 méteren szállhat harcba az érmekért.

JÓ VERSENYZÉST KÍVÁNUNK MINDENKINEK!!! HAJRÁ UTE!!!

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41