Dátum: 2023 szeptember 28. (csütörtök) | Vencel

hírek

KENUSOK HEGYMENETBEN

Ennek a válogatott kenusokból álló csapatnak a tagja a mi két UTE-s versenyzőnk, Metka Márton és Mike Róbert. Ebben az évben a kőkemény kilométergyűjtést Sabaudia városában kezdték sportolóink és büszkén állíthatom szépen szalad a hajó, keményen készülnek a fiúk a válogatókra. Az edzők, hogy elkerüljék a monotóniát egy komoly túrát jelöltek ki a versenyzőknek, ahol a fényképeken látható Circeo hegyet kellett megmászni, lehetőleg minél gyorsabban. A csodálatos környezet inspirált arra, hogy a városról is ejtsek néhány szót.

Sabaudia nyáron igazi üdülőparadicsom, a Rómától délre található (Lazio Latina tartományában) a tenger mellett, szomszédságában a San Felice Circeo Nemzeti Parknak. Nyáron túristák ezreit vonza a több kilométernyi homokos part, a város kellemes atmoszférája, valamint a közvetlenül a tengerpart mellett több, mint 500 méterre magasodó, emberarcot formáló Circeo túristaútjai.

Ám a tél végi, tavaszi hónapok sem eseménytelenek a 17000 fős lélekszámú városban, hiszen ebben az időszakban a világ minden tájáról kenusok, kajakosok, valamint evezősök is itt kezdik meg a vízi alapozást. A város szélén fekvő, a tengertől elzárt öböl 6 kilométer hosszan nyúlik el a hegy lábáig, s kisebb öblök szegélyezik. A partvonal távolsága kb. 22 kilométer, így a monotonitás is elkerülhetővé válik. A tó egyik végében, mintegy 2000 méter hosszan elnyúló kagylótelep is található. Rendszeresen Sabaudiában kezdi meg az vízi edzéseket a magyar kajak-kenu válogatott egy része, a lengyel kenu válogatott, az osztrák, német, svájci, belorusz evezősök, ráadásul 2008-ban még Mexikó is ide szervezte kajakosai-kenusai számára az edzőtábort.

-Doma Gergő-

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41