Dátum: 2024 április 18. (csütörtök) | Andrea, Ilma

hírek

Kozák Danutának a legjobban a saját ágya hiányzik Portugáliában

Kozák Danuta több mint négy hete Portugáliában készül az idei szezonra. Amint azt a kétszeres olimpiai bajnok elmondta, úgy érzi fejben és fizikailag is előrébb tart, mint tavaly ilyenkor. Ha azt vesszük, hogy tavaly így nyert három világbajnoki aranyat, akkor bízhatunk benne, hogy idén júliusban, Brandenburgban az Európa-bajnokságon, és augusztus 6. és 10. között a moszkvai világbajnokságon is maradandót alkot majd.

Azonban sokakban felmerülhet a kérdés, vajon az átlagos emberek számára elképzelhetetlenül sok munka mellett, mivel tud ilyenkor teljesen kikapcsolódni? „Mindig mással. Most éppen olvasással, de az edzések után elég fáradt vagyok így a szabad időm jelentős részét alvással, regenerálódással töltöm. Ugyan csak a második könyvet olvasom, de bevallom őszintén, a filmekből kicsivel több fogyott” – mondta a nyolcszoros világbajnok.

A NELO hajógyártó központjában minden egy helyen van, így mindent alá tudnak rendelni a felkészülésnek. Az újpesti klasszis elárulta, edzőjével (és párjával) jól bírják az idegen helyen is az összezártságot, nincs azzal problémájuk, hogy naphosszat együtt vannak. Tudják jól, ha a másiknak mégis egy kicsit több tér kell, akkor tesz egy hosszabb sétát, vagy egyszerűen csak elvonul.

"A párnámat ugyan magammal hoztam, de az ágyam - ami nem nyikorog minden egyes mozdulatnál – nagyon hiányzik” – mondta azzal kapcsolatban, mi az a személyes tárgy, ami a legjobban hiányzik számára itthonról.

Voltunk Lisszabonban a múlt hétvégén. Nagyon sok szép helyen jártunk, de még így sem tudtunk mindent megnézni. Két napba nem lehet ennyi látnivalót belesűríteni, de a fő látványosságokat sikerült meglátogatnunk. Igaz a felét esőben, de így is nagy élmény volt kimozdulni az edzőtáborból” – mondta Kozák, aki elárulta, számára az ócenárium volt a legélvezetesebb, még úgy is, hogy évekkel ezelőtt már látta, de az állatokat soha nem tudja megunni.

Pénteken haza utazott a kenus csapat Vajda Attila kivételével így megkezdődtek a közös edzéseik is. Az olimpiai bajnok kenus általában napi egyszer megy velük, aminek nagyon örülnek, hiszen komoly kihívás elé állítják egymást.

Danuta számára külön élmény, hogy az edzőtáborban van Novák Ferenc is, aki a Thaipej-i csapat edzője. Így az étkezések alkalmával ízelítőt kaphatnak tőle, nem csak a régebbi kenus emlékekből, de az ázsiai kultúrából is.

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41