Dátum: 2024 június 22. (szombat) | Paulina

hírek

Közös út, közös siker!

A 2014-es esztendő legjobb női kajakosának választotta meg a sportág az idén két világbajnoki címet szerző Kozák Danutát, aki jelenleg Portugáliában edzőtáborozik trénerével, az Év edzőjének megszavazott Somogyi Bélával. A hazai díjak mellett Kozák Danutát még egy megtiszteltetés érte: egyéniben és a női négyes tagjaként is jelölést kapott a World Paddle Awards díjra.


Az elmúlt esztendőhöz hasonlóan Portugáliában edzőtáborozik, és a Nelo új fejlesztéseit teszteli kétszeres olimpiai bajnok kajakosunk, Kozák Danuta, akit december elején ismét az Év legjobb női kajakosának választott meg a sportág. Dana számára rengeteget jelent ez az elismerés, ami még több motivációt ad a felkészüléséhez.

„Nagyon örülök az elismerésnek, főleg így év vége fele, amikor ugyan már nincsenek versenyek, de jó felidézni, hogy ismét egy sikeres évet zártam. Annak persze külön örülök, hogy idén már sorozatban sokadszorra lehetek a legjobb magyar női kajakos” – mondta a versenyzőnő, aki a World Paddle Awards-on is jelölést kapott. Utóbbi díjra az alábbi oldalon keresztül (http://www.worldpaddleawards.com/nominees) lehet szavazni.
Az UTE-t Kozák Danuta sikere mellett még egy nagy megtiszteltetés érte: az Év edzőjének választották a versenyzőnő trénerét, Somogyi Bélát, akivel két évvel ezelőtt döntöttek úgy, hogy nekivágnak a közös munkának.
„Nagy megtiszteltetés, hogy a Magyar Kajak-Kenu Szövetség érdemesnek ítélt egy ilyen neves díjra. Úgy érzem, hogy ezzel nem csak elismernek, de erőt is adnak a két éve megkezdett rögös út folytatására. Külön köszönet illeti egyesületünket, az UTE-t, hiszen a klub vezetői mindenben maximálisan támogatnak minket a kezdetektől fogva, így ezt az elismerést közös sikerként élhetjük meg” – nyilatkozta Somogyi Béla.

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41