Dátum: 2024 július 16. (kedd) | Valter

hírek

LUCZ ANNA KÉT SZÁMBAN IS DÖNTŐS AZ EB-N

Az UTE világbajnok kajakozója kiválóan szerepelt a csütörtöki előfutamokban. Női K-1 200 méteren és Kiss Blankával 200 párosban is a legjobb időt lapátolva jutott be a döntőbe, így pénteken és szombaton is szurkolhatunk versenyzőnknek a Szegeden zajló Európa-bajnokságon, ami idén az olimpia előtti utolsó erőpróba kajak-kenuban.  

Női K-1 200 méteren a Lucz Anna rajt-cél győzelmet aratott a csütörtöki előfutamban, tehát a leggyorsabb magyar kajakos a középfutamot kihagyva, közvetlenül bejutott a péntek 16.33-kor kezdődő döntőbe.

Lucz_Anna05_kajak_kenu_vk_Szeged_foto_Magyar_Kajak_Kenu_Szovetseg_2020

Az első futam mindig egy kicsit izgulósabb, de örülök, hogy sikerült megnyernem –fogalmazott Lucz Anna. – Úgy éreztem, hogy nem tökéletesen kaptam el a rajtot, mert egy kicsit belehúztam a gépbe. Idén ötszáz méterre készültem többet, de úgy néz ki, hogy a kétszáz még mindig jól megy.”

Világbajnokunk nem sokkal később csapattársával, a szintén UTE-versenyző Kiss Blankával is remekelt női K-2 200 méteren, itt is már biztos döntős a magyar egység. A női párosok sprintdöntőjét szombaton 16.49-től rendezik meg a szegedi Európa-

bajnokságon. 

unnamed (2)

A tavaly világbajnoki ezüstérmes Nádas Bence, Csizmadia Kolos, Kuli István, Tótka Sándor alkotta férfi kajaknégyes magabiztosan nyerte csütörtökön az első pályáját, így legközelebb majd vasárnap, a döntőben kell vízre szállnia.

K-2 500 méteren hasonló teljesítményt nyújtott Tótka Sándor Nádas Bencével: megnyerték a csütörtöki előfutamot, és egyből bejutottak a szám szombati döntőjébe.

unnamed

"Szerencsére nemcsak az erőnket sikerült beosztani, de a forma is nagyon jó. Nincs rajtunk nyomás, csak élvezni szeretnénk a versenyzést" - mondta az olimpiai bajnok Tótka. Nádas hozzátette: mindenki azért kajakozik, hogy nemzetközi versenyeken bizonyíthasson és ők is ezt élvezik a leginkább.

"Nagyon várjuk már a szombatot és a vasárnapot" - utalt arra, hogy párosban szombaton, négyesben pedig a zárónapon szállnak majd vízre a döntőben. Ötszáz méteren a férfi párosok döntőjét szombaton 11:17-től, a férfi négyesek döntőjét pedig vasárnap 12.26-től rendezik. A futamokat az M4 Sport csatorna élőben közvetíti. 

fotó: kajakkenusport.hu

#hajrálilák

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41