Dátum: 2021 szeptember 20. (hétfő) | Friderika

hírek

Megmenekült a Kajak telep!

 Hiába építettek a kajakkenu szakosztály tagjai homokzsákokból gátat, mégis betört a Duna, és közel kétméteres magasságban elöntötte a víz az UTE óbudai, Tímár utcai vízitelepét. Az épület több mint hatvanéves, viszont a fűtésrendszere vadonatúj, ezért attól is tartani kellett, hogy megrogynak az öreg falak, és tönkremegy a kazán is.

  
A minden idők legnagyobb árhulláma szerencsére már levonult, az apadás is szemmel látható, így a sportolók és az önkéntesek az elmúlt szombaton kitakarították az épületet. 
- Reggeltől folyt a munka, legalább százan serénykedtünk a vízitelepen - mondta Doma Gergő szakosztályvezető. - Senkinek sem kellett kétszer szólni, a kicsik kivételével minden hadra fogható sportolónk kivette a részét a takarításból. Siettünk, mert ha az iszap megköt, olyan kemény lesz, mint a beton, azzal nehezen boldogultunk volna. Az épületben már a fertőtlenítést is elvégezték, a szabadban pedig a napsugarak oldják meg a problémát. 

- Már lehet tudni, milyen károkat szenvedett a telep? 
- Pontosan még mindig nem tudom a károkat megsaccolni, a statikus vizsgálati eredményeitől sok függ. 

- A Fővárosi Önkormányzat 20 millió forint vissza nem térítendő támogatást szavazott meg a szakosztály árvízkárainak enyhítésére és az épület felújítására. 
- Nem tudom szavakba önteni, mennyire hálásak vagyunk, főleg a javaslatot benyújtó Nagy István alpolgármesternek és Újpest polgármesterének, Wintermantel Zsoltnak, aki rögtön az ügyünk mellé állt. Ezért is merem már kijelenteni, hogy az UTE kajak- kenu szakosztálya megmenekült - jelentette ki a szakosztályvezető. - Bízom benne, hogy a pénzből olyan gátat is tudunk emelni, amely megvéd bennünket a Duna támadásától. 

- Segítségből sohasem elég... 
- Ez így van, éppen ezért az UTE nyitott nekünk egy bankszámlaszámot, ide vártuk a felajánlásokat az árvíz utáni újjáépítéshez. Nagyon köszönöm mindenkinek, aki utalt erre a számlára. Most viszont azt kérem, hogy aki tud még ilyen célokra pénzt áldozni, az ne nekünk adja, hanem ajánlja fel egy másik olyan kajak-kenu szakosztálynak, amely nehéz helyzetbe került az árvíz miatt. Bízom benne, hogy a többiek is kapnak segítséget - jelentette ki Doma Gergő. 

(gergely)

Képek

Sportnap az atlétáknál című gallériából ízelítő

Videó

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41