Dátum: 2024 március 29. (péntek) | Auguszta

hírek

Nádas Bence világbajnok!

2014. július 17-e és 20-a között került megrendezésre Szegeden a Maty-éren az ICF Ifjúsági és U23 Gyorsasági Kajak-Kenu Világbajnokság. Klubunkat többek között a fent említett Nádas Bence, Vidákovich Antal valamint Piller Szabina képviselte.

A selejtező és az elődöntő futamait mindhárom kajakosunk jól vette, így kivétel nélkül éremért harcolhattak a döntők folyamán.

Szombaton került megrendezésre a K1-1000 méteres döntője, ahol Vidákovich Antal szállt vízre. A negyedik középfutamban induló magyar versenyző a táv nagy részében vezetett is, ám a hajrában kőkemény utolsó 250 métert produkálva megelőzte őt az osztrák Christoph Kornfeind. Ráadásul Vidákovichnak nagyot kellett meccselnie az új-zélandi Kurtis Imrével is a második helyért, de végül sikerült behúznia a döntőbe jutást érő helyet.

Nagyon elfáradtam, nem éreztem igazán jónak a pályát, nagy volt a hátszél, amit általában szeretek, de most nem tudtam rendesen érvényesíteni a technikámat, egy kicsit be is kötöttem. Az osztrák srácról tudtam, hogy gyors lesz a végén, többször versenyeztünk már egymás ellen, de az új-zélandi keménysége meglepett. Bízom benne, hogy a döntőben jobb leszek” - mondta a futamot követően Vidákovich Antal.

Sajnos ott már nem sikerült beleszólnia dobogóért folyó harcba és nagy küzdelem után a nyolcadik helyen végzett.

Szombaton rendezték meg aK-1 200 méteres középfutamát, ahol Nádas Bence egy másodperces előnnyel megnyerte azt, így kvalifikálta magát a vasárnapi döntőbe! Szombaton még második idővel bejutott a K-4 1000 méteres döntőjébe is Gergely Olivér, Koleszár Mátyás és Németh Máté Viktor társaként.

Vasárnap délelőtt fél tíz magasságában rendezték meg a K-1 döntőjét, ahol egy nagyszerű hajrával, 4,8 centiméter (!) és nyolc ezred másodperccel győzte le Lett ellenfelét, így világbajnoki aranyérmet nyert.

Délután újra hajóba szállt a K-4-es tagjaként, de ott sajnos nem sikerült megismételni a reggeli teljesítményt és a negyedik helyen végzett hajónk!

A női mezőnyben Piller Szabina képviselte a lila-fehér színeket. Ő is minden gond nélkül jutott túl a szombati középfutamokon és kvalifikálta magát a vasárnap reggeli döntőbe. Sajnos ott a bombaerős fináléban „csupán” a hatodik helyen végzett.

A magyar válogatott összesen tíz arany, három ezüst és két bronz érmet szerzett!

TERMÉSZETESEN MINDEN VERSENYZŐNKNEK GRATULÁLUNK AZ ELÉRT EREDMÉNYHEZ!

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41