Dátum: 2024 március 29. (péntek) | Auguszta

hírek

Nagy sikerek Sukorón

Nagy sikerek Sukorón

 

Nagy sikereket értek el az újpesti kajakosok és kenusok a hétvégi kölyök és serdülő országos bajnokságon. A serdülő lányoknál Kolozsvári Anna, míg a kenus fiúknál Nagymihály Levente és Kosznovszki Gergő párosa szerzett indulói helyet a szeptemberi pöstyéni EORV-re.

 

Kolozsvári Anna két egyéni számban K-1 500 és 1000 méteren is a második helyen zárt a hétvégi sukorói kölyök és serdülő országos bajnokságon, Homoki Tamás versenyzője ezzel biztosította helyét a szeptemberi pöstyéni Olimpiai Reménységek Versenyére.

Férfi kenuban is születtek kiugró eredmények, Martinkó Gábor tanítványai közül Nagymihály Levente és Kosznovszki Gergely C-2 500 és 1000 méteren is az első helyen zárt.

„Örülök, hogy így sikerült ez a verseny a fiúknak, egyértelműen kiemelkedtek a mezőnyből, pedig Gergő betegen versenyzett. Ő már nagyon megérdemelt egy ilyen sikert, pláne azok után, ami az ifjúsági olimpiai válogatón történt vele” - mondta edzője, Martinkó Gábor.

Szabó János kajakosai is szépen teljesítettek: Horváth Gergely és Czuffer Attila fölényesen, 300 méterrel nyerte meg a K-2 4000 métert, míg K-2 1000 méteren (amely EORV-válogató szám volt) a 3. helyet szerezték meg.

„Még nem tudjuk, hogy ez az eredmény mit jelent az Olimpiai Reménységek Versenye szempontjából, bízunk benne, hogy a fiúk esetleg szóhoz juthatnak majd Pöstyénben” - mondta edzőjük, Szabó János.

Képek

2019.évi Karate Magyar Bajnokság című gallériából ízelítő

Videó

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41