Dátum: 2024 április 20. (szombat) | Konrád

hírek

Szabó Kristóf és az UTE kenusai hengereltek

Elképesztő újpesti fölényt hozott a hétvégi ifjúsági és U23-as kajak-kenu országos bajnokság. A klub versenyző 14 arany-, 13 ezüst- és 12 bronzérmet nyertek, az éremtáblázat élén zártak többek között maguk mögé utasítva a 10 aranyat nyerő Graboplast Győri VSE-t vagy a 8 elsőséget szerző BHSE-t. Az éremhalmozásban Martinkó Gábor kenusai jártak az élen, közülük is kiemelkedett a hat bajnoki aranyat és egy bronzot besöprő Szabó Kristóf, aki idén már döntős volt C-1 500 méteren a felnőtt Európa-bajnokságon.

 

Ilyen eredményre számított?

Nagyjából igen. Tudtam, hogy jól sikerült a formaidőzítésünk, de azért bevallom, egy-két számban nekem is meglepetést okoztak a srácok – mondta Martinkó Gábor.

Szabó Kristóf egyszerűen lehengerlő volt. A július felnőtt Eb-n mutatott szereplése és a hat bajnoki cím alapján kijelenthető, hogy mérföldkőhöz érkeztek?

Nagyon remélem. És bízom benne, hogy ezek a sikerek hoznak változásokat a munkánkban. Tofi ugyanis úgy érte el ezeket az eredményeket, hogy az iskola az elsődleges az életében. Napi egyszer edzünk, van, amikor reggel hatkor, van amikor este nyolckor, vagyis olyan időpontokban, amikor be tudja illeszteni a sportot a tanulmányai mellé. Bízom benne, hogy a jövőre nézve találunk valami kompromisszumos megoldást, ami mindenkinek jó, mert tudom, hogy ennél is több van benne.

Mitől tud ennyire a mezőny fölé nőni?

Átlagon felüli képességei vannak, az adottságai alapján ízig-vérig kenus, csak a munka még hiányzik belőle. Sok vitánk van emiatt, de azt hiszem, jó úton járunk. Felismerte, hogy milyen lehetőségek vannak a kezében.

A jövőt nézve mi a következő nagy álom?

A riói olimpia, és szerintem nem is jár olyan messze tőle, képes lehet rá. Akár egyesben, de azt mondom Szabó Gáborral akár párosban is. Ha olyan elhivatottság lesz benne, mint mondjuk a felnőtt világbajnokságra kijutó győri Khaut Kristófban, mindenképpen nagyot léphetünk előre.

Ha már egy győri kenust említett: nyilván büszkeséggel tölti el, hogy felülmúlták a kenusiskolájukról híres Rába-partiakat?

Abszolút. Nagy dobás volt ez az országos bajnokság a részünkről, amit nagyon köszönök a versenyzőimnek. És nekem is nagy elismerés, mert szókimondó típus vagyok és ezért elég nehezen fogadott be az edzői közösség.

Gratuláltak önnek a parton?

Volt aki igen, volt aki nem, de elég volt nekem, hogy láttam a többiek arcát, tekintetét. De példának okáért jólesett Oláh Tamás, vagy Szabó Attila gratulációja, és az is sokat elmondd az UTE produkciójáról, hogy a győriek vezetője, Kadler Gusztáv külön gratulált Doma Gergő szakosztályvezetőnknek. Tényleg jó érzés, hiszen igazi csapatot tudtunk építeni az elmúlt években.

 

 HASONLÓAN KITŰNŐ EREDMÉNYEKET KÍVÁNUNK!!! HAJRÁ UTE!!!

Képek

Brandenburg, kajak-kenu Európa-bajnokság című gallériából ízelítő

Videó

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41