Dátum: 2024 július 16. (kedd) | Valter

hírek

TÓTKA SÁNDOR KÉT SZÁMBAN OTT LESZ PÁRIZSBAN

Az UTE olimpiai bajnok kajakosa Tokió után Párizsban is két versenyszámban állhat rajthoz. Tótka Sándor K-2 500 méteren Nádas Bencével indulhat, míg a férfi négyes tagjaként Csizmadia Kolossal, Nádas Bencével és Kuli Istvánnal evezhet a nyári ötkarikás játékokon. Lucz Annára további négyespróba vár, így még neki is van esélye a csapatba kerülésre. 

gettyimages-1234469629

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) Elnöksége elfogadta Hüttner Csaba felnőtt szövetségi kapitány - az MKKSZ Versenysport Bizottsága által is támogatott - előterjesztését, vagyis a XXXIII. Nyári Olimpiai Játékokra jelölt versenyzők névsorát, ami után csupán egyetlen kérdés maradt: a női négyes tekintetében még nem dőlt el, hogy Csipes Tamara, Fojt Sára és Gazsó Alida Dóra mellett Pupp Noémi, vagy Lucz Anna lesz az egység negyedik tagja. 

Férfi K-2 500 méteren egy magyar egység indul, méghozzá a második válogatót, az azt követő szétlövést, valamint az Európa-bajnokságot is megnyerő Nádas Bence, Tótka Sándor duó. Ami a férfi kajaknégyest illeti, a világbajnoki ezüstérmes, a szolnoki négyesválogatót megnyerő, valamint az Eb-n negyedik helyen végző Nádas Bence, Csizmadia Kolos, Kuli István, Tótka Sándor kvartett került be az olimpiai keretbe.

unnamed (1)

A női kajaknégyesben Fojt Sára, Csipes Tamara és Gazsó Alida Dóra helye biztos, azonban a szövetségi kapitány javaslatára egy későbbi időpontban megrendezett négyespróba függvényében születik majd döntés arról, hogy a múlt heti Eb-győztes egységben is szereplő Pupp Noémi, avagy a szegedi kontinensviadalon a kétszáz egyest és párost megnyerő Lucz Anna legyen a kvartett vezérevezőse. Párosban az Eb-harmadik Csipes, Gazsó duó indulása biztos, míg Fojt Sára a már említett négyespróba kimenetelétől függően Pupp Noémivel, vagy Lucz Annával állhat majd rajthoz K-2 500 méteren.

„Egy kérdés maradt, hogy Lucz Anna, vagy Pupp Noémi fog-e ülni majd a négyesben. Ugye ezt fogadta el az Elnökség, és ennek a közeljövőben pontot kell tenni a végére. A két edzővel egyeztetve meg kell rendezni ezt a szétlövést és utána fog véglegessé válni a csapat.” – fogalmazott a szövetségi kapitány.

#hajrálilák

Képek

Taekwondo DIÁKOLIMPIA 2019 - Pécs című gallériából ízelítő

Videó

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41