Dátum: 2024 április 13. (szombat) | Ida

hírek

ÚJABB ÉREMESŐ KAJAK-KENUBAN

Ezúttal Horvátországban, maratoni kajak-kenu Európa-bajnokságon járt a magyar válogatott. A mieink nyolc arany-, hat ezüst és öt bronzéremmel zártak, és nyertek az éremtáblázaton. A sikerből ezúttal is kivették a részüket klubunk legjobbjai.

 

Az "éremgyártást" UTE szempontból a tavaly Verőcéről igazolt Kmetyó Klaudia kezdte, aki az ifjúsági rövidtávú versenyen (3,4 km) nyert ezüstérmet egyesben. Őt Reisz Janka követte, aki az ifik 19 kilométeres távján lett harmadik. Hogy mindkét éremből jusson Varga Máté tanítványainak, így Klaudia és Janka az ifi párosok 19 km-es távján Európa-bajnoki címet szerzett.

 

Másik kiváló edzőnk, Gannarouwa Levente versenyzői is remekeltek. Csépe Panka (UTE) párosban Rugási Csillával (KSI) ezüstérmes lett a felnőtt női K-2-esek 22,6 kilométeres távján. 

 

Szintén Levente tanítványa Kiszli Vanda (Paks) is, aki pályafutása hatodik és hetedik felnőtt Európa-bajnoki címét szerezte női egyéniben, miután a klasszikus és rövidkörös versenyszámot is megnyerte Slavonski Bródban megrendezett kontinensviadalon, ahol nemcsak egymással, hanem a rekkenő hőséggel is küzdöttek a hétvégén a résztvevőink.

 

Versenyzőinknek és edzőinknek gratulálunk!

#hajrálilák

fotó: kajakkenusport.hu

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41