Dátum: 2024 május 17. (péntek) | Paszkál

hírek

VB EZÜSTÉRMES KENUST IGAZOLTUNK

A többszörös ifjúsági világbajnok, felnőtt világbajnoki ezüstérmes Opavszky Rékával erősített az UTE. A 20 éves kenus 2028-ig írt alá a lila-fehérekkel, eddig a sződligeti Pacs-Pacs SE versenyzője volt.

A rendkívül eredményes gyorsasági kajak-kenu sportág egyik legnagyobb reménységét, az alig 20 esztendős Opavszky Rékát igazolta le a klub, aki Martinkó Gábor edző csoportjához csatlakozhat. 

"Réka egy nagy fogás nekünk, régóta tárgyalásban álltunk vele, örülök, hogy végül nekünk sikerült leigazolnunk. - mondta Doma Gergő, az UTE szakosztályvezetője. - Rendkívül rutinons kenus, pedig még csak 20 éves, sok korosztályos és néhány felnőtt világversenyen is szerepelt már, mindkét olimpia számban lehet keresnivalója a következő években a hazai és a nemzetközi mezőnyben."

Egyesületünk új versenyzője pénteken írta alá szerződését Őze Istvánnal, az UTE klubigazgatójával. A megállapodás egészen 2028 végéig szól, vagyis ha Réka kijut, akkor még a los angelesi olimpián is újpesti kenusként szerepelhet.

#hajrálilák

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41