Dátum: 2020 február 17. (hétfő) | Donát

hírek

KAJAK-KENU ÉVÉRTÉKELŐ

Kajak-kenu szakosztály 2020-01-23 Megtekintések száma: 142

A lila-fehéreké lett a leghatékonyabb kajak-kenu szakosztály

A 2019-es bajnoki pontversenyben az UTE 1417 pontot szerzett 158 igazolt versenyzővel, így egy főre vetítve a legeredményesebben szerepelt. A tavalyi szezont lezáróvacsorácsütörtökön este díjazták a szakosztály legjobb utánpótláskorú sportolóit, a visszavonuló többszörös korosztályos világbajnok Malcsiner Esztert pedig beválasztották az egyesület örökös tagjai közé.

A kajak-kenu szakosztály vezetője, Doma Gergőköszöntőjében értékelte a tavalyi szezont.

"Kemény, és rendkívül mozgalmas éáll mögöttünk, ami tele volt kihívásokkal, győzelmekkel és kudarcokkal is. Nagyon büszke vagyok az elért eredményeinkre, a huszonkét nemzetközi versenyen szerzett éremre, a kiváló szereplésünkre a bajnoki pontversenyben, valamint arra is, hogy 2019-ben a lila-fehér kajakosok és kenusok a legnehezebb helyzetkből is fel tudtak állni. Köszönöm a versenyzőinknek és az edzőinknek a munkát - mondta Doma Gergő

A szakosztályvezető Őze Istvánnak, az UTE klubigazgatójának, és Schmidt Gábornak, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) elnökének pedig azt köszönte meg, hogy 2019-ben úépülettel gazdagodhatott az klub Urányi-Fábian vízitelepe.

Az eseményen díjazták a lila-fehérek legjobb utánpótláskorúversenyzőit is. Női kajakban a sokszoros ifjúsági világbajnok Rendessy Eszter, a férfiaknál kajakban a legtöbb bajnoki pontot gyűjtő Reisz Benedek, míg kenuban a maraton világ-, és Európa-bajnok Nagy Olivér lett a legjobb. Az elismeréseket kategóriánként az ötszörös olimpiai bajnok Kozák Danuta, a felnőtt világbajnok Tótka Sándor, valamint a tavalyi szegedi világbajnokságon ezüstérmet szerző kenus, Fekete Ádám adta át

Az eseményen a szakosztály edzőinek szavazatai alapján megválasztották a különböző kajakos és kenus csoportok legjobbjait. 

Elismerésben részesült az ORV-győztes Ujfalvi Laura, az ifiként felnőtt Eb-n hatodik helyet szerző Csépe Panna, a többek között K-2 2000 méteren magyar bajnok Reisz Borbála, Oláh Réka páros, a szintén magyar bajnoki címet szerző Mészáros Anna éHolló HannaMitropulos Iliász, aki az U14-es korosztályban minden versenyt megnyert, a lány kenuban bajnoki ezüstérmet szerző Seres Luca, Berényi Regina kenupáros, valamint a kajakos Terei András is, aki K-2 10000 méteren nyert maraton bajnokságot.

Az év támogatója elismerésben részesült Reisz Attila, a Gnocco Kft tulajdonosa, aki egykori kajakosként évek óta segíti önzetlenül a szakosztály

Az esemény zárásaként a szervezők elbúcsúztattáMalcsiner EsztertéGyörgyjakab Mátét is, aki a közelmúltban lezárták versenyzői pályafutásukat. 

A kajakos Györgyjakab Máté az elmúlt években szinte minden jelentős utánpótlás világversenyen szerzett érmet a maratoni, és gyorsasági szakágban is. Még nála is eredményesebb volt a szintén kajakos Malcsiner Eszter, aki nyert ifjúsági és U23-as világbajnoki címet, valamint Európa-bajnoki aranyérmet is.   

Az Újpesti Torna Egylet alapszabálya értelmében azok a versenyzők, akik kimelekedő nemzetközi sikereket értek el a klub színeiben, a lila-fehérek örökös tagjai közé kerülhetnek.

Az erről szóló elismerést Őze István, az UTE klubigazgatója adta át Malcsiner Eszternek.

Képek

"Kissrác voltam én, bámultam a csodát" című gallériából ízelítő

Videó

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41